Supermodelis pateikė ieškinį „ZELTIQ Aesthetics“ – kompanijai, kuriai priklauso „CoolSculpting“. Savo skunde, su kuriuo susipažino „People“, ji plačiau paaiškino, kas tiksliai nutiko atlikus procedūras, papasakojo apie sunkumus, su kuriais susidūrė dėl vėliau sekusių operacijų, ir dabartinę psichikos būklę.

Ieškinyje 56-erių L. Evangelista išsamiai aprašė kiekvieną savo kūno vietą, kuriai buvo taikyta „CoolSculpting“ procedūra, įskaitant pilvą, šonus, nugarą ir liemenėlės sritį, vidines šlaunų dalis ir smakrą. Ši procedūra skaido organizme esančias riebalų ląsteles.

L. Evangelista tvirtino, kad prabėgus keliams mėnesiams jai „po oda susidarė kieti, išsipūtę ir skausmingi dariniai“.


Pasak „Heathline“, tai, ką L. Evangelista teigia patyrusi, yra riebalinė hiperplazija (PAH) – „labai retai pasitaikantis, tačiau rimtas šalutinis poveikis“, kai riebalų ląstelės, į kurias buvo nukreipta procedūra, užuot sumažėjusios, išauga. L. Evangelista tikina prieš procedūrą nebuvusi informuota apie tokią riziką.

Skunde teigiama, kad, remiantis ataskaita investuotojams, ZELTIQ dar 2013-aisiais žinojo, jog jų produktas gali sukelti PAH, tačiau ši informacija „niekada nebuvo pateikta jokioje klientams skirtoje reklamos ir / arba rinkodaros kampanijoje.

L. Evangelista taip pat tvirtino, kad ZELTIQ pasisiūlė apmokėti jos korekcines riebalų nusiurbimo procedūras, kurių prireikė diagnozavus PAH, tačiau operacijos „išvakarėse“ ZELTIQ iškėlė apmokėjimo sąlygą – L. Evangelista turėjo pasirašyti konfidencialumo susitarimą, kuriuo numatoma, kad „ZELTIQ nebus pateikiamos jokios pretenzijos, o susitarimas bus konfidencialus“.


L. Evangelista teigė tokio pasiūlymo atsisakiusi, tačiau jai vis vien buvo atliktos dvi koreguojančios viso kūno riebalų nusiurbimo operacijos, po kurių laukė „ilgas bei skausmingas gijimas“ ir kurios galiausiai buvo nesėkmingos.

Kaip teigiama skunde, po operacijų „hiperplazija atsinaujino“ tose vietose, kur buvo taikyta „CoolScultping“ procedūra, be to, viskas galiausiai baigėsi „didžiuliu keloidiniu randėjimu“ – tai dideli ir iškilūs randai.

Instagrame L. Evangelista ryžosi atvirai išpažinčiai apie tai, kad ji „pasidarė „neatpažįstama“, kaip apibūdino žiniasklaida, ir tapo atsiskyrėle“. Ieškinyje ji taip pat teigė, kad jai po operacijų išsivystė „stiprus nerimas ir agorafobija“, ji neteko daugybės darbo galimybių. Viena iš jų buvo pasirodymas 2017-ųjų „Versace“ mados šou drauge su kitais modeliais.

Pranešusi šią naujieną instagrame, L. Evangelista prie įrašo pridėjo grotažymes #TheTruth (#Teisybė) ir #MyStory (#ManoIstorija). Savo įrašą ji pradėjo tokiais žodžiais: „Šiandien aš žengiau svarbų žingsnį link to, kad būtų atitaisyta neteisybė, kurią patyriau ir laikiau savyje daugiau nei penkerius metus“.

„Savo sekėjams, kurie stebėjosi, kodėl aš nedirbu, kai mano kolegių karjera klostosi puikiai, galiu pasakyti, kad priežastis ta, jog mane žiauriai subjaurojo „Zeltiq“ „CoolSculpting“ procedūra – jos poveikis buvo priešingas žadėtajam“, – tęsė modelis.

L. Evangelista apibendrino įrašą pabrėždama, kad viliasi, jog pateikusi ieškinį ji galės judėti į priekį ir „išvaduoti save nuo gėdos bei paviešinti savo istoriją. Esu nepaprastai pavargusi nuo tokio gyvenimo. Norėčiau eiti iškėlusi galvą, nepaisant to, kad nebeatrodau panaši į save“.

Jos įrašas susilaukė gausaus kitų modelių, įžymybių ir mados pasaulio atstovų palaikymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)