Seras Andrew McFarlane’as, Londono aukštesniojo teismo Šeimos reikalų skyriaus pirmininkas, tokį sprendimą priėmė ketvirtadienį, skelbia people.com.

Teisėjas, kuris nesusipažino su testamento turiniu (jam buvo atskleista tik testamento skaitymo data ir paskirto testamento vykdytojo vardas bei pavardė), nusprendė, kad po 90-ies metų bus galima surengti privatų posėdį ir nuspręsti, ar testamentą galima paviešinti.

„Mano nuomone, atsižvelgiant į monarchės konstitucinę padėtį, karališkosios šeimos narių testamentams derėtų taikyti specialią praktiką, – rašytinėje nutartyje dėstė A. McFarlane’as. – Reikia sustiprinti išties privačių šios asmenų grupės gyvenimo elementų apsaugą, siekiant nepakenkti monarchės ir jos šeimos narių orumui.“

Teisėjas taip pat sakė, kad liepos mėnesį surengė privatų posėdį, kuriame dalyvavo už Edinburgo kunigaikščio turto administravimą atsakingi teisininkai ir generalinis prokuroras, atstovaujantis viešajam interesui, nes „viešas posėdis būtų sulaukęs didžiulio žiniasklaidos dėmesio“ ir „faktiškai būtų praradęs prasmę“.

„Nusprendžiau, kad nors visuomenę domina karališkosios šeimos narių testamento smulkmenos, tokių dokumentų turinys negali būti priskiriamas viešajam interesui“, – paaiškino jis.

Būdamas vyriausiuoju šeimos teismų teisėju, A. McFarlane’as yra atsakingas už seifą, kuriame laikoma daugiau nei 30 vokų su mirusių karališkosios šeimos narių užantspauduotais testamentais.

99-erių metų amžiaus princas Philipas mirė „ramiai“ Vindzoro pilyje, balandžio 9 d. informavo Bakingamo rūmai.

„Su didžiuliu liūdesiu Jos Didenybė Karalienė praneša, kad mirė jos mylimas vyras Jo Karališkoji Didenybė Princas Philipas, Edinburgo Kunigaikštis, – ankstesniame pareiškime nurodė Bakingamo rūmai. – Jo Karališkoji Didenybė šį rytą ramiai iškeliavo anapilin Vindzoro pilyje.“

Princas Philipas buvo palaidotas balandžio 17 d. Su Elžbieta II jis susilaukė dukters princesės Anne ir trijų sunų: princo Charleso, kuris yra pirmas eilėje į sostą, princo Andrew ir princo Edwardo.

Taip pat Edinburgo kunigaikštis turėjo aštuonis vaikaičius, įskaitant princą Williamą ir princą Harry, ir daug provaikaičių, įskaitant princą George’ą, princesę Charlotte, princą Louisą, Archie, Lilibet Diana ir princesės Eugenie mažylį Augustą, kurio antras vardas – Philipas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)