Kaip rašo „People“, pirmadienį N. Minaj atskleidė nedalyvausianti didžiausiame metų mados renginyje „Met Gala“ ir pasidalijo savo mintimis apie šventės organizatorių girežtą reikalavimą atvykti tik pasiskiepijus ar turint po persirgimo įgytą imunitetą.

„Jei nori dalyvauti „Met Gala“, turi būti pasiskiepijęs, – tviteryje rašė N. Minaj. – Jeigu aš pasiskiepysiu, tą padarysiu ne dėl „Met Gala“. Taip nutiks tada, kai aš jausiuosi pakankamai ištyrinėjusi šią temą. Tuo aš dabar užsiimu. O kol kas, mielieji, likite saugūs. Dėvėkite gerai apgaubiančias kaukes, ne tas, kurios laisvos ir pro jas gali patekti virusas“.

Kitame įraše N. Minaj pasidalijo šeimos nario draugo istorija. Reperės teigimu, po skiepo vyriškis „tapo impotentu“.

„Mano pusbrolis iš Trinidado nesiskiepys, nes jo draugas pasiskiepijo ir tapo impotentu. Jo sėklidės sutino, – rašė N. Minaj. – Buvo likusios kelios savaitės iki pusbrolio draugo vestuvių, o dabar mergina vestuves atšaukė. Tad tik melskitės, kad viskas būtų gerai, ir būkite tikri, jog priėmėte sprendimą patys to norėdami, o ne spaudžiami.“

Visuomenės sveikatos ekspertės Leanos Wen teigimu, tarp jokios patvirtintos vakcinos nuo COVID-19 šalutinių poveikių impotencijos nėra.

„Tai, kad pasiskiepijimas vakcina nuo COVID-19 siejasi su vyrų ar moterų nevaisingumu, yra paprasčiausiai netiesa“, – pažymi L. Wen, skubios pagalbos gydytoja ir George‘o Washingtono universiteto visuomenės sveikatos profesorė.

„Tiesą pasakius, mes žinome, kad susirgus COVID-19, galima sulaukti tam tikrų pasekmių, susijusių su įtaka vyrų reprodukcinei sistemai“, – aiškina ekspertė. Ji pridūrė: „Buvo atlikta tyrimų, susiejusių nemalonius pojūčius kapšelyje ir mažą spermatozoidų kiekį su persirgimu COVID-19. Be to, aptikta sąsajų tarp kapšelio sutinimo ir sirgimo COVID-19. Tad svarbu pabrėžti: šie reiškiniai siejami ne su vakcina, o su liga“.

L. Wen taip pat atkreipia dėmesį į pavojų, kurį kelia įtakingi veikėjai, skleidžiantys klaidingą informaciją apie galimus šalutinius COVID-19 poveikius. Pavojinga tai, kad remiamasi tokiomis kalbomis, o ne moksliniais įrodymais.

„Man nerimą kelia tai, kad tebėra daugiau nei 80 mln. amerikiečių, vis dar nepasiskiepijusių nuo COVID-19“, – primena knygos „Lifelines: A Doctor's Journey in the Fight for Public Health“ autorė.

„Dauguma šių žmonių girdėjo klaidingos ar sąmoningai klaidinančios informacijos apie vakciną, tad suprantama, kad jie dėl to išsigando. Nepaprastai žalinga tai, jog tokie žmonės remiasi įtaką darančiomis figūromis, įskaitant daug sekėjų socialiniuose tinkluose turinčias įžymybes, kurios platina ir įtvirtina tokio pobūdžio informaciją. Krizės metu privalome suderinti savo veiksmus, atsižvelgdami į svarbius dalykus – šiuo metu tai yra mokslas ir įrodymai“, – dėstė ekspertė.

N. Minaj po savo įrašu susilaukė neigiamų atsiliepimų, įskaitant MSNBC žurnalistės Joy Reid reakciją, kuri tiesioginiame eteryje pareiškė: „Esu tavo gerbėja, ir man labai liūdna, kad tu taip pasielgei“. N. Minaj į J. Reid komentarą atsakė tviteryje, pabrėždama, kad ši skleidžia „melagingą naratyvą apie juodaodes moteris“.

N. Minaj taip pat užsipuolė kitas žiniasklaidos priemones, aiškindama, kad jų pateiktos istorijos apie ją buvo „melas“.

N. Minaj atstovas į „People“ prašymą pakomentuoti neatsakė.

„Twitter“ nustatė gaires, draudžiančias socialinio tinklo vartotojams skleisti melagingą informaciją apie koronavirusą. Tačiau platformos atstovai pirmadienį tikino, kad N. Minaj įrašai šių nuostatų nepažeidžia.

N. Minaj pirmadienį taip pat atskleidė, kad besifilmuodama muzikiniame vaizdo klipe buvo užsikrėtusi COVID-19.

Atsakydama vienam gerbėjui, aiškinusiam, kad pasiskiepijo tam, jog galėtų dirbti, reperė rašė: „Žinau, brangusis. Daugelyje šalių neleidžiama dirbti, jei nesi pasiskiepijęs. Aš neabejotinai rekomenduoju tokiu atveju pasiskiepyti. Žmonėms reikia išmaitinti šeimas. Neabejoju, kad ir aš pasiskiepysiu, nes turėsiu vykti į turą ir panašiai“.

L. Wen „People“ aiškino, kad N. Minaj, kaip ir bet kuris asmuo Amerikoje, persirgęs COVID-19 prieš pasiskiepijant, gali skiepytis pirmąja doze išnykus simptomams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)