Nors dažniausiai Met Gala įvardijamas kaip mados pobūvis, tai dar ir labdaringas įvykis, kurio metu renkamos lėšos Metropoliteno meno muziejaus kostiumų institutui.

Praėjusiais metais dėl COVID-19 pandemijos šį įvykį teko atšaukti ir perkelti į 2021 metų rugsėjį. Nors šiemet surengtas kiek mažesnis ir intymesnis vakarėlis nei įprastai, ant raudonojo kilimo netrūko pikantiškų, netikėtų, ypatingo dėmesio vertų garsenybių įvaizdžių.

Visi be išimties privalėjo laikytis COVID-19 pandemijos pakoreguoto protokolo. Svečių ir darbuotojų sveikata ir saugumas šiemet tapo pagrindiniu prioritetu. Visi dalyviai turėjo pateikti pažymas, jog yra pasiskiepiję arba dieną prieš atlikto neigiamo greitojo PGR testo rezultatus. Taip pat dėvėti veido kaukes viduje, išskyrus valgant ar geriant.

Met gala yra „Oskarų“ atitikmuo mados pasaulyje. Čia atvykstantys svečiai įprastai paiso aprangos kodo, kurį padiktuoja parodos tema. Tarp anksčiau gvildentų temų – ir realigija, ir pankiška siela. Na, o šiemet pasirinkta amerikietiškos mados tema.

Kostiumų institutui vadovaujantis Andrew Boltonas pamanė, kad atėjo metas išnagrinėti JAV tapatybę madoje, kadangi per pastaruosius kelerius metus ji ypatingai pasikeitė dėl politinių ir socialinių judėjimų.

„Aš tikiu, kad Amerikos mada išgyvena renesansą. Manau, kad ypač jaunieji dizaineriai ėmė vertinti skaidrumą ir tvarumą labiau nei jų kolegos Europoje. Galbūt išskyrus Didžiosios Britanijos dizainerius“, – „Vogue“ komentavo A. Boltonas.

Kasmet Met Gala šventėje pirmininkauja būrys mados autoritetų, padedančių organizuoti renginį. Šiemet prisidėjo Timothée Chalamet, Billie Eilish, Amanda Gorman ir Naomi Osaka, o Tomui Fordui, Adamui Mosseri ir Annai Wintour tapo garbės kėdės.

Renginio svečiai bei įspūdingi jų apdarai - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)