Regis, princesė Mako dėl meilės pasiryžusi viskam. Vadovaujantis Japonijos įstatymais, už nekilmingo vyro ištekėjusi princesė „nebelaikoma imperatoriškosios šeimos nare“, informuoja people.com.

Princesė Mako ir K. Komuro nori iki šių metų pabaigos surengti kuklias vestuves. Kaip pranešė „The Times“, pora taip pat planuoja persikelti į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), kur K. Komuro tikisi gauti darbą Niujorko advokatų kontoroje (pirmiausia turi išlaikyti advokato egzaminą).

Dėl šių ryškių gyvenimiškų pokyčių ir nepaklusimui nusistovėjusiai tvarkai pora jau imti lyginti su taip pat į JAV išsikrausčiusiais Meghan Markle ir princu Harry.

Princas Harry ir Meghan Markle

Juodu susipažino Tokijo Shibuya rajone esančiame restorane, kuriame įvyko studijoms užsienyje reklamuoti skirtas renginys. Tada abu mokėsi Tokijuje veikiančiame Tarptautiniame krikščioniškajame universitete.

„Pirmiausia mane sužavėjo jo ryški šypsena“, – prisipažino princesė Mako.

K. Komuro pasipiršo per pietus 2013 m. gruodžio mėnesį, ir jųdviejų santykiai per atstumą tyliai tęsėsi, kol Mako mokėsi Lesterio universitete Jungtinėje Karalystėje. 2016 m. sausio mėnesį jai buvo suteiktas Meno muziejų ir galerijų studijų magistro laipsnis.

Mako ir K. Komuro savo vedybų planus oficialiai atskleidė žiniasklaidai 2017 m. rugsėjį. Tada vestuvės buvo numatytos 2018 m. lapkričio mėnesiui. Tačiau 2018 m. vasario mėnesį Imperatoriškosios šeimos agentūra pranešė, kad vestuvės nukeliamos į 2020-uosius. Japonijos žiniasklaidos teigimu, informacija apie atidėtas vestuves pasirodė po pranešimų apie tarp K. Komuro mamos ir jos buvusio sužadėtinio kilusio ginčo dėl pinigų, nes jis neva finansavo K. Komuro mokslus.

2018 m. princesė Mako kaltę dėl nukeltų vestuvių suvertė „nesubrendimui“.

2020 m. Mako tėvas kronprincas Akishino oficialiai tapo pirmuoju eilėje užimti Japonijos Chrizantemų sostą. Ceremonija, kurios metu jis buvo paskelbtas tiesioginiu savo brolio įpėdiniu (Japonijoje sostą gali užimti tik vyrai), įvyko po nenumatyto septynių mėnesių vėlavimo ir buvo mažiau iškilminga dėl COVID-19 pandemijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)