Lankasterio apygardos koronerio tarnyba nustatė, kad 19-metis nusižudė, nors oficialiai jo mirties priežastis bus paskelbta sulaukus toksikologinio tyrimo rezultatų.

Lankasterio apygardos koronerio tarnybos atstovas spaudai į „People“ prašymą pakomentuoti situaciją kol kas neatsakė.

M. Mindleris kelias dienas buvo dingęs ir ieškomas, o galiausiai šeštadienio rytą rastas negyvas netoli Milersvilio universiteto, kurio pirmakursis jis buvo. Apie tai savo pareiškime anksčiau pranešė aukštosios mokyklos prezidentas Danielis A. Wubahas.

„Matthew paieška vyko nuo ketvirtadienio, kai buvo pranešta apie jo dingimą. Milersvilio universiteto policijos pareigūnai ir vietos teisėsaugos tarnybos nuo to laiko jo ieškojo“, – studentų miestelio bendruomenei skirtoje žinutėje aiškino D. A. Wubahas.

M. Mindleris paskutinį kartą buvo pastebėtas išeinantis iš Milersvilio universiteto bendrabučio antradienį apie 20 val. 11 min. vietos laiku, teigiama ankstesniame aukštosios mokyklos pranešime spaudai.

Besikreipdamas į studentų miestelio bendruomenę, D. A. Wubahas rašė: „Liūdinčia širdimi pranešu jums apie 19-mečio pirmakursio Milersvilio universiteto studento Matthew Mindlerio iš Helertauno Pensilvanijoje mirtį. Šią sunkią akimirką išreiškiame didžiausią užuojautą jo draugams ir artimiesiems“.

Pabrėždamas, kad „nuo ketvirtadienio buvo vykdoma Matthew paieška“, D. A. Wubahas aiškino, jog jaunuolio ieškojo policijos pareigūnai iš aukštosios mokyklos ir vietinės teisėsaugos institucijos. Galiausiai jis buvo rastas negyvas netoli studentų miestelio.

„Matthew kūnas buvo nugabentas į Lankasterio apygardos teismo medicinos centrą tolesniam tyrimui“, – tęsiama D. A. Wubaho pranešime.

„Artimieji, mūsų studentų miestelis ir bendruomenė gedi, – pridūrė D. A. Wubahas. – Prašau studentų miestelio bendruomenės susiburti ir šiuo sudėtingu metu vieni kitus paremti.“

Apie jaunojo studento mirties priežastį kol kas nepranešama.

Pasak universiteto darbuotojų, M. Mindleris paskaitas lankė iki antradienio. Apie jo dingimą pranešta trečiadienio vakarą, kai jis „nesugrįžo į savo kambarį ir neatsakė į artimųjų skambučius“.

Ketvirtadienio popietę universiteto policijos pareigūnai Nacionaliniam nusikaltimų informacijos centrui pateikė pranešimą apie dingusį asmenį ir apie M. Mindlerio dingimą informavo vietinius policijos skyrius.

Tarp M. Mindlerio vaidmenų yra pasirodymas seriale „As the World Turns“, laidoje „Last Week Tonight with John Oliver“, televizijos filme „Chad: An American Boy“ ir 2011-ųjų komedijoje „Our Idiot Brother“.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)