Ch. Nurmagomedovas pasisakė prieš vadinamąsias ringo merginas, kurios pasirodo oktagone apsivilkusios maudymosi kostiumėlius ar kitokius atvirus apdarus ir praneša apie kitą raundą, pademonstruodamos specialią lentelę. Visgi Ch. Nurmagomedovo pareiškimo forma pasirodė įžeidžianti visų moterų atžvilgiu, rašo spletnik.ru.

„Tai yra patys nereikalingiausi žmonės turnyruose. Juk tai, kad prasideda kitas raundas, galima paskelbti ir švieslentėje. Tad kokią funkciją jos atlieka? Ką jos daro? Istorijoje pasitaikė daug dalykų, kurie buvo neteisingi, netinkami. O štai dabar istorija nurodo, kad tai yra nereikalingi žmonės. Niekam neprimetu savo nuomonės, neprikišinėju savų taisyklių. Mes čia visų pirmiausia stengiamės vystyti sportą. Žmonės trokšta reginio, bet aš manau, kad viską supainioti nėra teisinga. Aš jokiu būdu nesu nusiteikęs prieš moteris. Moteris sukurta vyrui. Tiesiog viskam, ką sakome ir darome, yra ribos“, – savo nuomonę išsakė buvęs mišrių kovos menų atstovas.

Ch. Nurmagomedovas pažymėjo, kad nėra nusiteikęs prieš moterų kovas, tačiau seksistinis jo pareiškimas iš karto imtas plačiai aptarinėti žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose.

Nors ringo merginų reiškinį jau anksčiau aptarinėjo feministės, visgi tada jos pabrėžė, kad tokie dalykai žemina ir sudaiktina moteris. O štai vienas žymiausių šalies musulmonų, kalbėdamas apie ringo merginas, aiškiai užsiminė apie moterų padėtį visuomenėje apskritai.

Į tai savo „Telegram“ kanale „Kruvinoji dama“ kaip tik dėmesį atkreipė ir 39-erių Ksenja Sobčak. Ji paskelbė tą pačią ištrauką iš Ch. Nurmagomedovo spaudos konferencijos, kur jis kalba apie moteris. Prie šio vaizdo įrašo K. Sobčak pridėjo sarkastišką komentarą, primenantį pastaruosius įvykius Afganistane.

„Taip kalba ne Talibano lyderis, laikantis afganistanietes moteris užrakintas. Tai yra gerbiamas Rusijos sportininkas, štai ką reikia suprasti“, – pasipiktinimą išsakė K. Sobčak.

O štai sporto komentatorius Dmitrijus Gubernijevas, taip pat pagarsėjęs skandalingais pasisakymais, į Ch. Nurmagomedovo žodžius sureagavo su jam būdingu humoru: „Taip, tegu verčiau pasirodo vyriškiai su vatinukėmis. Prakeiktoms ringo merginoms ištarkime NE!“

Tiesa, tai jau nebe pirmas kartas, kai K. Sobčak aštriai sureaguoja į Ch. Nurmagomedovo pasisakymą. Praėjusį kartą ji pasmerkė sportininką už netinkamai pasirinktą toną, kai šis sureagavo į Prancūzijos mieste Nicoje įvykdytą teroristinį išpuolį. Tada Ch. Nurmagomedovas savo instagramo paskyroje paskelbė nuotrauką, kurioje pavaizduotas Prancūzijos lyderis Emmanuelis Macronas su bato žymėmis ant veido, ir prieraše viešai jį įžeidinėjo.

O dar 2018-aisiais Ch. Nurmagomedovas jau buvo apkaltintas seksizmu. Tada eilinėje spaudos konferencijoje paklaustas, nuo ko reikėtų pradėti moterims, svajojančioms apie karjerą mišriuose kovos menuose, jis šioms moterims pasiūlė pirmiausia rūpintis savo šeima.

„Aš moterims galiu duoti labai gerą patarimą. Būkite kovotojos savo namuose. Ir dar vienas patarimas. Geriau kaukitės su savo vyru“, – atsakė Ch. Nurmagomedovas ir tuo paskatino internautų pyktį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)