Aktorės Nataschos McElhone („Nuodėmingoji Kalifornija“, „Trumano šou“) įkūnyta Penny Knatchbull serialo gerbėjams bus pristatyta penktajame sezone, skelbia people.com. Kas yra žinoma apie tikrąją Mountbatteno grafienę, kadaise vadintą princo Philipo „paslapčių sergėtoja“?

Penelope (Penny) Eastwood gimė Londone 1953 m. balandžio 16 d., likus vos šešioms savaitėms iki Elžbietos II karūnavimo ceremonijos. Londono ekonomikos mokyklą baigusi moteris 1979 m. spalio 20 d. ištekėjo už Philipo krikštasūnio Nortono Knatchbullio, lordo Romsey. Princas Charlesas buvo jo vyriausiuoju pabroliu, o būsimuosiuose Knatchbullių namuose – Hampšyre stovinčiame dvare „Broadlands“ – 1947 m. medaus mėnesį praleido princas Philipas ir tada dar princesė Elžbieta.

Beje, iš mokyklos laikų su Nortonu pažįstamas Charlesas į šį dvarą kelioms dienoms buvo atsivežęs ir princesę Dianą per jųdviejų medaus mėnesį 1981 m.

Visgi Penelope su princu Philipu ir karaliene susipažino anksčiau – 1974-aisiais. Nors Philipas buvo už ją vyresnis 32-ejais metais, pamažu tarp jų užsimezgė tvirta draugystė: abudu mėgo žirgus ir leisti laiką lauke. Philipas ją supažindino su įdomia sporto šaka – žirgų tempiamu vežimu reikia atlikti įvairias rungtis. Taip pat princas ir Penny dažnai dalyvaudavo Karališkajame Vindzoro žirgų šou, kurį taip mėgsta Elžbieta II.

Philipo ir P. Knatchbull ryšį sustiprino 1991 m. įvykusi tragedija – ledi Romsey (šiuo titulu ji buvo vadinama iki 2010 m.) penkerių metukų amžiaus dukrelės gyvybę pasiglemžė inkstų vėžys. Philipas, kurio šeima taip pat išgyveno nelengvus laikus, pasiūlė savo paramą (Knatchbullių vyresni vaikai Nicholas ir Alexandra tėvams jau padovanojo du anūkus.)

2020 m. biografijos „Prince Philip Revealed“ autorė Ingrid Seward rašė: „Kai stebėjau Philipą ir Penny šokančius „Royal Yacht Squadron“ pokylyje regatos „Cowes Week“ metu, buvo akivaizdu, kad jiems visiškai vienodai, kas juos mato ar ką pagalvos žmonės.“

Princas Philipas ir Penelope Knatchbull

Anot I. Seward, ilgainiui P. Knatchbull, kuriai dabar yra 68-eri metai, tapo „antra svarbiausia moterimi Edinburgo kunigaikščio gyvenime – patikima bičiule, ištikima kompanione ir paslapčių sergėtoja“.

Jųdviejų santykiai neatšalo ir paskutiniaisiais Philipo gyvenimo metais. 2017 m. princui išėjus į pensiją, P. Knatchbull dažnai jį lankydavo Sandringamo rūmuose, be to, ji buvo viena iš 30 asmenų, pakviestų dalyvauti balandžio mėnesį įvykusiose Philipo laidotuvėse, kurios buvo gerokai kuklesnės dėl įvestų COVID-19 apribojimų.

„Atvykusi į laidotuves ji atrodė apimta sielvarto, – tada laikraščiui „Express“ sakė liudininkai. – Ir nieko nuostabaus, juk neteko savo geriausio draugo.“

Tad panašu, jog moteris, apie kurią pasaulis žino nedaug, buvo itin svarbi D. Britanijos monarchų gyvenimo dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)