S. Chiba, Japonijoje vadinamas Shinichi Chiba, mirė ketvirtadienio vakarą netoli Tokijo esančioje ligoninėje, kurioje jis nuo rugpjūčio 8-osios buvo gydomas nuo COVID-19, pranešime penktadienį informavo Tokijuje įsikūrusi aktoriaus vadybos kompanija. Pasak jos, S. Chiba nebuvo pasiskiepijęs.

S. Chiba į šlovės viršūnę Japonijoje iškilo praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje. Jis vaidino samurajus, karius ir policijos detektyvus, vadinamuosius kenčiančius „antiherojus“, bandančius išgyventi žiauriame pasaulyje. Daugumą kaskadinių triukų jis atliko pats, rašo usatoday.com.

Aktoriaus karjera užsienyje įsibėgėjo po 1974-aisiais pasirodžiusio japonų filmo „The Street Fighter“, kuris tapo populiarus Jungtinėse Valstijose.

Amerikiečių režisierius Quentinas Tarantino šį kūrinį įtraukė į savo mėgstamiausių „grindhouse“ (kičinių mažo biudžeto) filmų sąrašą.

Q. Tarantino atrinko S. Chiba kardų meistro Hattori Hanzo vaidmeniui filme „Nužudyti Bilą“.

S. Chiba vaidino Johno Gleno režisuotame 1991-ųjų Holivudo filme „Aces“. Jis taip pat pasirodė Honkongo filmuose.

Sonny Chiba

Paspirtį S. Chiba karjerai taip pat suteikė pasaulinis kung fu filmų išpopuliarėjimas, paskatintas Kinijos legendos Bruce‘o Lee, nors kritikai aiškina, kad S. Chiba kovos stilius buvo „purvinesnis“ nei B. Lee.

„Tu buvai tikra veiksmo filmų legenda. Tavo filmai, tavo energija ir įkvėpimas yra amžini. #SonnyChiba #RIP (ilsėkis ramybėje)“, – tviteryje rašė amerikiečių aktorius Lewisas Tanas.

Niujorke gyvenantis rašytojas ir režisierius Tedas Geogheganas aktorių pavadino „didžiuoju Sonny Chiba“.

„Pažiūrėkime šiandien vieną iš jo filmų“, – tviteryje rašė T. Geogheganas. Savo įrašą jis papildė kumščio ir sudaužytos širdies ikonėlėmis.

Gedintys Sonny Chiba gerbėjai užtvindė tviterį ištraukomis iš jo filmų ir aktoriaus nuotraukomis.

S. Chiba gimė pietvakarinėje Japonijos dalyje esančiame Fukuokos mieste. Jis studijavo Japonijos sporto mokslų universitete ir mokėsi įvairiausių kovos menų bei iškovojo karatė ketvirtojo laipsnio juodąjį diržą.

1980-aisiais S. Chiba įkūrė Japonijos veiksmo klubą, tokiu būdu siekdamas auginti jaunąją aktorių kartą. Tarp šių aktorių buvo ir S. Chiba globotinis Hiroyuki Sanada, kuris dabar yra vienas geidžiamiausių Japonijos aktorių Holivude, vaidinęs tokiuose filmuose kaip „Paskutinis samurajus“ („The Last Samurai“) ir „Piko valanda 3“ („Rush Hour 3“).

S. Chiba susilaukė trijų vaikų: dukters Juri Manase ir sūnų Mackenyu Arata bei Gordono Maeda. Visi jie yra aktoriai.

Šermenys atšaukti dėl pandemijos ribojimų, dėl laidotuvių dar nenuspręsta, pranešė aktoriaus vadybos kompanija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)