36 m. atlikėja, dar neseniai teisėjavusi dainų konkurso šou afganistaniečių televizijoje, žurnalistams pranešė rugpjūčio 18 d. transporto lėktuvu išvykusi iš šios šalies.

Kaip rašo nypost.com, ji pateko tarp tų laimingųjų, kuriems pavyko rasti vietą lėktuvuose, išvykstančiuose iš Afganistano.


„Esu gyva ir sveika, po poros nepamirštamų naktų pasiekiau Dohą, Katarą, laukiu galutinio skrydžio ir būsiu grįžusi namo į Stambulą“, – savo 1,3 mln. siekiančiai auditorijai socialiniame tinkle „Instagram“ pranešė ji.

Iš Dohos A. Sayeed kelionę tęsė į Turkiją, kur yra jos ir sutuoktinio afganistaniečio muzikos prodiuserio Hasibo Sayedo nuolatinė gyvenamoji vieta.


„Kai grįšiu namo, o mano mintys ir emocijos grįš į normalią būseną, atsigausiu nuo nepasitikėjimo ir šoko apimto pasaulio, turėsiu nemažai istorijų, kuriomis pasidalinsiu su jumis“, – emocijų neslepia ji.


A. Sayeed pagarsėjo kaip aktyvi afganistaniečių kariuomenės palaikytoja, kol dar JAV karinės pajėgos nebuvo išvykusios iš Afganistano. Po 20 metų trukusios okupacijos tai įvyko anksčiau šį mėnesį. Būtent dėl to Talibanui pasitaikė šansas perimti valdžią šalyje.


Kitai gerai žinomai moteriai – politikei iš Hazaros regiono – pasisekė kur kas mažiau. Pranešama, kad rugpjūčio 18 d. ji buvo suimta. Baiminamasi, kad atvirai Talibaną kritikavusiai S. Mazari gali būti įvykdyta mirties bausmė. Afganistaniečių politikės šeima – musulmonai šiitai, o talibai yra sunitai. Šios dvi islamiškosios grupės jau ne vieną šimtmetį ginčijasi dėl šventų tekstų interpretacijos.

„Mūsų teologai nuspręs, ar mergaitėms bus leista eiti į mokyklą, ar ne, jie nuspręs, ar jos dėvės hidžabą, burką, ar tik skraistę, visa tai nuspręs jie“, – rugpjūčio 19 d. sakė Talibano atstovas Waheedullah Hashimi. – Demokratinės sistemos nebus, nes ji neturi mūsų šalyje pagrindo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)