Septintojo praeito amžiaus dešimtmečio sirena vadinama moteris neseniai atskleidė, kad rytais vos nubudusi apie savo amžių nebegalvoja.

Twiggy, kurios tikrasis vardas – Lesley Lawson, sakė: „Po pastarųjų metų manau, kad amžius – paskutinis dalykas, dėl kurio reikėtų nerimauti. Nebepabundu rytais nuo minties, kad štai man tuoj 72 metai“.

Modelis pridūrė, kad jos 37 metų dukra Carly ją paskatino kurti tinklalaidę – idėja kilo pamačius, kaip prie pietų stalo šauniai bendrauja grupelė Twiggy amžiaus moterų.

Lesley Lawson-Twiggy

Ji paaiškino: „Dar prieš COVID su savo amžiaus draugėmis ir dukra buvome pietų, ir pabaigoje dukra man prasitarė, kad galėčiau kurti tinklalaidę, nes buvo labai smagūs pokalbiai. Per karantiną sulaukiau būtent tokio pasiūlymo. Taigi susisiekiau su savo draugėmis – Joanna Lumley ir Ronnie Wood“.

Nuo tada Twiggy įrašė daugiau nei 40 tinklaidės „Arbata su Twiggy“ epizodų ir pakalbino tokias žvaigždes kaip aktorė Sienna Miller ar dainininkė Dannii Minogue.

Per interviu Twiggy sutiko pasidalinti prisiminimais apie modelio karjeros pradžią: „Tai buvo kažkas neįtikėtino. Pradėjau dirbti Amerikos „Vogue“. Atvykau į JFK oro uostą, o ten daugybė fotografų. Dalyvavau visose laidose“.

Visai neseniai Twiggy prisipažino, kad visą tą laiką, kai dirbo modeliu, didžiausias iššūkis jai buvęs avėti aukštakulnius. Garsi moteris teigia, kad, avint tokią avalynę, labai sunku judėti, per fotosesijas neįmanoma išsiversti be kitų žmonių pagalbos. Žvaigždė pridūrė, kad ji „mielai niekada gyvenime nebūtų avėjusi tokių nelemtų batelių“, nes negali išlaikyti pusiausvyros.

Tinklaidėje bendraudama su menininku Graysonu Perry Twiggy kalbėjo: „Negaliu vaikščioti su aukštakulniais. Žinau, kad esu supermodelis, tačiau mielai niekada gyvenime nebūčiau avėjusi tokių nelemtų batelių. Po velnių, jie labai pavojingi. Neišlaikau pusiausvyros“.

Twiggy, kuri seniau yra prisipažinusi, jog aukštakulniai sukėlė problemų su stuburu, ir po šiai dienai kartais dalyvauja fotosesijose. Tokiais atvejais pirmiausia ji užima reikiamą pozą, o tada kas nors ją prilaiko, kol įsispiria į aukštakulnius.

Twiggy išgarsėjo 1966 metais būdama šešiolikos, populiarumą ir šlovę jai pelnė unikali išvaizda, ji neretai įvardijama kaip „pirmasis pasaulyje supermodelis“, sekęs Jean Shrimpton pėdomis. Modelis buvo vadinamas „66-ųjų veidu“, o mados pramonėje įsitvirtinti padėjo išskirtinė berniukiška išvaizda. Dėl berniukiškos šukuosenos, itin lieknos figūros ir didžiulių lėliškų akių Twiggy visiems laikams tapo mados ikona.

Lesley Lawson-Twiggy

O viskas prasidėjo gana paprastai: po apsilankymo pas garsenybių stilistus Londono „Leonardo of Mayfair“ ją panoro nufotografuoti fotografas Barry Lateganas.

Tas nuotraukas pamatė „Daily Express“ mados žurnalistė Deirde McSharry, o tai, kas vyko toliau – jau istorija.

Kone iš karto Twiggy buvo galima išvysti praktiškai kiekviename mados žurnale, o 1967 metais buvo pristatyta Twiggy suknelių kolekcija, merginos visame pasaulyje kopijavo jos ilgas pieštas blakstienas.

Slapyvardį modeliui sugalvojo tuometinis jos vaikinas Justinas de Villeneuve‘as (tikrasis vardas – Nigelis Daviesas), kuris tapo jos vadybininku ir įtikino pasikeisti vardą į Twiggy. Pastarąjį pasufleravo jos vaikystės laikų pravardė Twigs.

Vėliau Twiggy susidomėjo vaidyba, pradėjo ir muzikinę karjerą, o koją į pramogų pasaulį visiems laikams įkėlė suvaidinusi 1971 metų Keno Russello filme „The Boy Friend“.

Ši muzikinė komedija Twiggy pelnė du „Auksinio gaublio“ apdovanojimus – geriausio debiuto ir geriausios miuziklo/komedijos aktorės.

1983 metais Twiggy debiutavo Brodvėjuje, buvo nominuota „Tony“ apdovanojimui už vaidmenį miuzikle „My One and Only“. Pati garsi moteris yra prisipažinusi, kad darbas Brodvėjuje yra svarbiausias jos daugiau nei penkis dešimtmečius trunkančios karjeros pasiekimas.

Pastaraisiais metais Twiggy karjeros kelias pasuko nauja kryptimi. Ji sugrįžo prie modelio darbo, dirbo keliose „Marks & Spencer“ reklamos kampanijose, kūrė „Specsavers“ akinių dizainą, tapo projekto „America‘s Next Top Model“ teisėja. Daugybe talentų garsėjanti moteris 2011 metais išleido muzikos albumą „Romantically Yours“.

Twiggy jau daug metų aršiai kovoja už gyvūnų teises, remia krūtų vėžio gydymo tyrimus ir prisideda prie ne vieno vaikų labdaros fondo veiklos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)