Viena amerikietė kaltina JK monarchės Elžbietos II sūnų seksualine prievarta ir dėl to kreipėsi į teismą.

Komisarė Cressida Dick sakė, kad Londono policija kartu su prokurorais dukart peržiūrėjo surinktą medžiagą dar prieš tai, kai Virginia Giuffre, viena iš dabar jau velionio už lytinius nusikaltimus nuteisto JAV finansininko Jeffrey Epsteino aukų, šią savaitę kreipėsi į JAV federalinį teismą, kaltindama 61 metų princą seksualine prievarta.

„Atsižvelgdama į pastaruosius įvykius paprašiau savo komandą dar kartą peržiūrėti šį reikalą, – sakė komisarė britų radijo stočiai LBC. – Niekas nėra aukščiau įstatymų.“

V. Giuffre teismui pateiktuose dokumentuose tvirtina, kad princas panaudojo prieš ją lytinę prievartą 2011-aisiais, kai jai buvo 17 metų. Andrew, trečias iš keturių Elžbietos II vaikų, ne kartą griežtai atmetė šiuos kaltinimus.

„Mes, suprantama, esame pasirengę bendradarbiauti su pareigūnais iš užsienio, – sakė policijos vadovė ketvirtadienį. – Jei jie mūsų kažko paprašys, suteiksime jiems visą reikalingą pagalbą, žinoma, vadovaudamiesi įstatymais.“

V. Giuffre tvirtina, kad J. Epsteinas vertė ją lytiškai santykiauti su Andrew. Anot moters, ji turėjo lytinių santykių su princu Londone, Niujorke ir JAV Mergelių Salose.

V. Giuffre teigia, jog princas žinojo, kad jam ją parūpino J. Epsteinas, kuris 2019-aisiais nusižudė kalėjime laukdamas teismo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)