Du „Oskarus“ ir daugybę kitų apdovanojimų pelniusio kultinio režisieriaus ir scenarijų autoriaus turtas vertinamas 120 mln. JAV dolerių, skelbia dailymail.co.uk.

Būdamas 12-os metų amžiaus jis prisiekė nesidalyti sėkmės vaisiais su savo mama dėl jos pasakytų komentarų ir iki šiol laikosi savo žodžio.

Briano Koppelmano tinklalaidės „The Moment“ metu Q. Tarantino prisiminė epizodą, kai jo mama, kuriai dabar 75-eri, stojo mokytojų pusėn ir išbarė savo sūnų už tai, kad mokykloje rašė scenarijus.

„Ji išbėrė priekaištų tiradą ir galiausiai pareiškė: „Tavo „rašytojo karjera“ baigta“ ir netgi pirštais parodė kabutes, – pasakojo režisierius. – Po jos sarkastiškų komentarų atšoviau: „Kai tapsiu sėkmingu rašytoju, iš manęs negausi nė cento. Nenupirksiu nei namo, nei atostogų, nei kadilako. Negausi nieko.“

Paklaustas, ar ištesėjo duotą pažadą, Q. Tarantino atsakė: „Taip. Tiesa, padėjau jai išspręsti problemėlę su Mokesčių inspekcija, bet nepadovanojau nei namo, nei kadilako.“

„Auginant vaikus už savo žodžius gali tekti atsakyti. Pagalvokite apie tai, kai kitą kartą sarkastiškai pasišaipysite iš jiems svarbių dalykų“, – pridūrė jis.

Q. Tarantino savo karjerą pradėjo kaip nepriklausomas kino filmų kūrėjas. 1992 m. pasirodė jo debiutinė juosta „Pasiutę šunys“ („Reservoir Dogs“), sulaukusi kritikų liaupsių. Paskui jis sukūrė „Bulvarinį skaitalą“ („Pulp Fiction“), kuris laikomas vienu geriausių visų laikų filmų, ir gavo „Oskarą“ už geriausią originalų scenarijų.

Iš viso Q. Tarantino režisavo 10 filmų, tačiau jo parašytų scenarijų sąrašas kur kas ilgesnis. Garsusis vyras yra užsiminęs, kad pasitraukęs iš Holivudo ketina rašyti knygas. Q. Tarantino dar neįvardijo, koks bus jo paskutinysis darbas, bet ne kartą kartojo, jog jo, kaip režisieriaus, karjera artėja prie pabaigos.
Daugelis manė, kad Q. Tarantino gulbės giesmė bus „Žvaigždžių kelio“ („Star Trek“) projektas, nes šia tema jis diskutavo su J. J. Abramsu. Visgi sausio mėnesį Q. Tarantino pranešė, jog minėtasis filmas greičiausiai bus sukurtas, bet režisieriaus kėdėje sėdės ne jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)