Kaip nurodoma teismo dokumentuose, kuriuos pavyko gauti „People“ žurnalistams, B. Margera pirmadienį padavė į teismą J. Knoxville‘į ir režisierius Jeffą Tremaine‘ą bei Spike‘ą Jonze‘ą ir „Paramount Pictures“, kaltindamas „nežmonišku, užgauliu ir diskriminuojančiu“ elgesiu su juo.

41-erių žvaigždė iš franšizės buvo atleista praėjusiais metais po to, kai testu buvo nustatyta, kad jis vartojo preparatą „Adderall“. Kaip teigta, tokiu būdu B. Margera pažeidė „sveikatingumo susitarimą“, kurį pasirašė su filmo prodiuseriais.

Su piktnaudžiavimu psichotropinėmis medžiagomis kovojantis ir ne kartą reabilitacijos klinikoje gulėjęs B. Margera savo ieškinyje tvirtina, kad S. Jonze‘as, J. Tremaine‘as ir J. Knoxville‘as prie jo „prikibo ir privertė pasirašyti drakonišką sveikatingumo susitarimą“. B. Margera teigė, kad jam buvo grasinama, jog jei to nepadarys, bus pašalintas iš visų būsimų „Jackass“ projektų.

Bam Margera

Be to, B. Margera tikino, kad jam nebuvo suteikta galimybė prieš pasirašant dokumentą pasikonsultuoti su savo advokatu.

J. Tremaine‘o, J. Knoxville‘o, S. Jonze‘o ir „Paramount Pictures“ atstovai į „People“ prašymą pakomentuoti situaciją kol kas nesureagavo.

Kaip matyti iš teismo dokumentų, B. Margera savo ieškinyje taip pat tvirtina, kad iš jo ilgą laiką buvo reikalaujama kasdien atlikti narkotikų testus – „kelis kartus per dieną, tiek iš anksto suplanuotus, tiek nesuplanuotus“.

Visas šis procesas ir receptiniai vaistai, kuriuos, B. Margeros teigimu, jam skyrė „Paramount Pictures“ medikų komanda, jį „fiziškai ir emociškai išsunkė, paskatino depresiją ir sugniuždė asmenybę“, aiškina B. Margera.

B. Margeros teigimu, neteisėtas atleidimas įvyko po to, kai testas parodė, kad jis vartoja minėtąjį vaistą. Pasak jo, J. Tremaine‘as, J. Knoxville‘is, S. Jonze‘as ir „Paramount Pictures“ „puikiai žinojo“, jog jis šį preparatą vartojo dėmesio trūkumo sutrikimui gydyti.

„Nežmoniškas „Paramount Pictures“ elgesys su B. Margera negali būti toleruojamas, – dėstoma ieškinyje. – B. Margera buvo priverstas tverti psichologinius kankinimus, kurie buvo vykdomi sveikatingumo susitarimo forma, o galiausiai buvo pašalintas iš projekto dėl savo sveikatos būklės ir skundų dėl atsakovo diskriminuojančio elgesio jo atžvilgiu.“

Birželį „Jackass 4“ režisuojančiam J. Tremaine‘ui buvo užtikrinta trejų metų apribojanti nutartis dėl B. Margeros po to, kai pastarasis, J. Tremaine‘o tvirtinimu, grasino jam ir jo artimiesiems.

„Aš siaubingai baiminuosi dėl savo ir savo šeimos asmeninio saugumo“, – tuomet dėstė J. Tremaine‘as, pabrėždamas, kaip B. Margera ėmė jam grasinti po to, kai praėjusių metų birželį jis buvo išmestas iš „Jackass 4“, nes nesilaikė susitarimo ir vėl ėmė vartoti psichotropines medžiagas.

J. Tremaine‘as tikino, kad B. Margera ne tik siuntinėjo grasinančias žinutes, bet ir paskambino savo kolegai ir ėmė aiškinti turįs „burtininko galių“ bei galintis „padaryti taip, kad trenktų žaibas“. Kalbėdamas jis, J. Tremaine‘o teigimu, kartais žodžius keisdavo skaičiais.

2020-ųjų gegužę B. Margera „Instagram“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame aiškina, kad J. Knoxville‘is ir J. Tremaine‘as jį „išdavė, apleido, atstūmė“. Savo kolegas iš „Jackass 4“ įrašo komentaruose ėmėsi ginti Stephenas Gloveris, dar vadinamas Steve‘u-O.

„Bam, dėl tų dviejų žmonių (J. Knoxville‘io ir Tremaine‘o), kurie, kaip tu sakai, su tavimi netinkamai pasielgė, įsikišimo pavyko išgelbėti mano gyvybę, – rašė S. Gloveris. – Visi vertėsi per galvą, kad tu dalyvautumei filmavime, o viskas, ką reikėjo padaryti tau – nebevartoti. Tačiau tu ir toliau vartojai – viskas labai paprasta.“

„Mums visiems tu rūpi taip, kaip mes ir sakome, bet niekas, kam iš tiesų rūpi, negali žmogui leisti ar jį skatinti sirgti“, – pridūrė S. Gloveris.

Panašiu metu J. Knoxville‘is GQ pasakojo, kad „Jackass“ grupės nario Ryano Dunno netektis buvo „širdį draskanti“ ir tapo savotišku postūmiu padėti nuo priklausomybių kenčiantiems draugams. R. Dunnas žuvo 2011-aisiais eismo įvykyje, kurį sukėlė vairuodamas neblaivus.

„Kai Steve‘as-O išklydo iš kelio, elgiausi griežtai. Tačiau jis iš esmės pakeitė savo gyvenimą, ir dabar jam sekasi tiesiog nuostabiai. Jis yra visai kitas žmogus“, – aiškino J. Knoxville‘is.

Johnny Knoxville

„Manau, kiekvienas iš mūsų esame atsakingi už savo veiksmus, o kai kažkam būna sunku, visi stengiasi tam žmogui pagelbėti. Tačiau galiausiai pats žmogus turi norėti priimti pagalbą. Kartais būna, kad jis to nenori. Kol kas“, – tęsė J. Knoxville‘is.

Paklaustas, ar jis turi omenyje B. Margerą, J. Knoxville‘is atsakė: „Mes norime, kad Bam būtų laimingas, sveikas ir sulauktų reikalingos pagalbos. Mes stengiamės, kad taip ir nutiktų. Manau, tai viskas, ką iš tiesų norėčiau apie tai papasakoti“.

„Aš nenoriu veltis į viešas rietenas su Bam, – pridūrė J. Knoxville‘is. – Tenoriu, kad jo būklė pagerėtų.“

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)