Nors į Balmoralės pilį ji atvyko dar liepos pabaigoje ir joje viešės iki pat spalio, iškilmingas priėmimas karalienei surengtas tik rugpjūčio 9-ąją. Tai – tradicinė pasitikimo ceremonija, kuri kasmet būdavo rengiama karalienei ir sutuoktiniui princui Philipui.

Vis dėlto, ceremonija nevyko praėjusiais metais dėl prasidėjusios koronaviruso pandemijos, todėl šiemet ji buvo priimta labai džiaugsmingai.

Per ateinančias savaites čia apsilankys ir daugiau karališkosios šeimos atstovų. Kelioms viešnagės dienoms atvyks princas Williamas su žmona Kate ir trimis atžalomis, princas Edwardas su žmona ir, žinoma, princas Charlesas su žmona Camilla.

„Dailymail“ sulaukė šaltinių kalbų, kad karalienė iš viešnagės nori pasiimti viską, kas geriausia – be užuojautų ir gedulo apraiškų dėl to, kad šiais metais ji jau atvyko viena. Netgi tvirtinama, kad su artimiausiais šeimos nariais ji planuoja surengti jaukią barbekiu kepimo popietę.

Balmoralės pilyje princas Philipas ir karalienė Elžbieta II praleido daugybę smagių akimirkų kartu. Kalbama, kad tai – viena mylimiausių porai priklausančių rezidencijų.

Po princo Philipo mirties karališkieji rūmai pasidalijo jaukia poros nuotrauka iš viešnagės būtent šioje pilyje.