Stiliaus konsultacijų platformos „Stories With Clothes“ įkūrėja Abbey Booth express.co.uk papasakojo, kuo anksčiau pasižymėjo Meghan stilius ir kaip jis kito. A. Booth dėstė: „Trečiajame savo gyvenimo dešimtmetyje Meghan buvo ambicinga pradedančioji aktorė, ją buvo galima dažnai išvysti ant raudonojo kilimo vilkinčią trumputes prigludusias sukneles. Ji mėgo sukneles apnuogintais pečiais, taip pat vieną petį apnuoginančias sukneles. M. Markle dažniausiai rinkdavosi raudoną, juodą ar vyšninę spalvas, kartais – neutralius atspalvius. Ji gali pasigirti fantastiškomis kojomis ir nesibaimindavo jų demonstruoti bei vilkėti suknelių aukščiau kelių tiek trečiajame, tiek didelę dalį ketvirtojo gyvenimo dešimtmečio. Tai viena iš stiliaus detalių, kurią teko pakeisti M. Markle tapus karališkosios šeimos nare“.

„Ji pati savo gyvenimo būdo tinklaraštyje „The Tig“ rašė: „Mano trečiasis dešimtmetis buvo žiaurus – nuolatinė kova su savimi, aš nuolat teisdavau save dėl svorio, stiliaus, dėl troškimo būti tokia pat šauni, moderni, prašmatni ar dar kažkokia, kaip visi kiti“, – tęsė stiliaus ekspertė.

Pasak A. Booth, Meghan stilius išties labai klasikinis: ji mėgsta griežtas linijas, kūno spalvos aukštakulnius, aiškius ir neperkrautus modelius bei kontrastingas spalvas.

„Prieš persikeldama į Jungtines Valstijas, ji retai dėvėjo raštuotus drabužius. Ši aplinkybė neabejotinai jai padėjo tapus karališkosios šeimos nare – ji ėmė dėvėti rafinuotus ir prašmatnius drabužius, derėjusius naujajam vaidmeniui“, – pastebėjo stilistė.

„Tai, kaip ji interpretuodavo klasikinį stilių – pavyzdžiui, jos šukuosena visada būdavo gerokai laisvesnė ir labiau išsidraikiusi nei klasikiniai variantai, o marškiniai nebūdavo taip kruopščiai sukišti ir prigludę, kaip norėtų kai kurie klasikinio stiliaus gerbėjai – rodo, kad jai buvo būdingi natūralaus stiliaus atstovų elementai. Toks stilius pasižymi didesne aprangos laisve, teikiantys jam pirmenybę dažnai domisi tvarios mados prekės ženklais ir natūraliais audiniais bei pluoštais. Šis polinkis suteikia mums užuominų apie tai, kaip Meghan stilius vystysis ateityje, turint omenyje, kad dabar ji turi pasirinkimo laisvę“, – aiškino A. Booth.

„Tuo metu, kai dar turėjo atlikti karališkosios šeimos narės pareigas, M. Markle dažnai vilkėdavo laisvai į pieštuko formos sijoną sukištą palaidinę. Kai kurie stilingiausi šio karališkojo laikotarpio deriniai apėmė šį klasikinį dviejų dalių variantą, tapusį neatskiriamu jos įvaizdžio ženklu. Ryškiausiai tokio pobūdžio derinys sužibėjo jos vizito į Saseksą metu, kai Meghan vilkėjo šilkinius miško žalumos „&Other Stories“ marškinius, odinį „Boss“ pieštuko formos sijoną ir kūno spalvos „Stuart Weitzmann“ aukštakulnius“, – prisiminė stiliaus žinovė.

A. Booth pažymi, kad, M. Markle tapus karališkosios šeimos nare, intensyviai atliekančia šiam vaidmeniui priderančias pareigas, jos stilius tapo gerokai santūresnis – suknelės ir sijonai tapo ilgesni, iškirptės pasidarė kuklesnės, apdarų spalvos prislopo, ji ėmė dažnai vilkėti sukneles ar palaidines laivelio formos iškirpte. O štai anksčiau Meghan nevengdavo pečius arba vieną petį apnuoginančių suknelių ir palaidinių, taip pat gilių V formos iškirpčių. Tokie dalykai karališkosios šeimos atstovei yra nepriderami.

„Įdomu tai, kad Meghan apdarų spalvų paletė pamažu darėsi neutralesnė ir blyškesnė – tai gali atspindėti tuometinę jos būseną. Panašu, jog ji kartais tarytum norėjo susilieti su aplinka ar pranykti“, – pabrėžia stiliaus ekspertė.

Apranga, kurią M. Markle pasirinko norėdama pažymėti savo pasitraukimą iš karališkosios šeimos, išsiskyrė savo gyvybingumu: žali, žalsvai mėlyni atspalviai ir, žinoma, neužmirštamas raudonos spalvos apdaras, geriau nei žodžiai išreiškęs tai, kaip ji ir princas Harry jautėsi palikdami karališkąją šeimą.

„Raudona spalva byloja apie energiją, tikslą, nusiteikimą ir aistrą. Tas faktas, kad visi Meghan aksesuarai, įskaitant aukštakulnius ir rankinę, buvo raudoni, neprasprūdo nepastebėtas“, – atkreipė dėmesį A. Booth.

Nuo to laiko M. Markle stilius toliau pamažu kito, apimdamas laisvesnes, švelnesnes detales, įskaitant gėlių raštus ir mielus siuvinėjimus, kurie geriau nei ankstesni stiliaus ypatumai derėjo prie jos naujojo nerūpestingo gyvenimo būdo ir, suprantama, prie antrojo nėštumo.

Ji kol kas neatsisakė klasikinio stiliaus, tačiau dabar natūraliajai jos pusei buvo leista laisvai skleistis, Meghan mėgaujasi naujai atrasta laisve ir atranda prekės ženklus bei stilius, kurių anksčiau rinktis negalėjo.

A. Booth taip pat paspėliojo, kokį apdarą Meghan galėtų pasirinkti savo 40-ajam gimtadieniui.
Stiliaus žinovė sakė: „Pasvarstykime, ką ji galėtų vilkėti per 40-ojo gimtadienio šventę. Meghan ne kartą dėvėjo „Givenchy“ apdarus, įskaitant vestuvinę „Givenchy“ suknelę laivelio formos iškirpte. Tiesa, ji mėgsta tokius aplinka besirūpinančius prekės ženklus kaip „Maggie Marilyn“. Žinoma, reikia neužmiršti ir žymiosios „Stella McCartney“ antrosios vestuvinės suknelės. Be to, M. Markle rinkosi daugybę žymių vardų: nuo tokių britų prekės ženklų kaip „Burberry“ iki JAV mėgstamų „Brandon Maxwell“, „Oscar de la Renta“ ar Venesueloje gimusios dizainerės Carolinos Herreros“.

M. Markle yra aktyvi moterų teisių gynėja, todėl ji gali nutarti rinktis moters vadovaujamą prekės ženklą. Jei Meghan tebegyventų Didžiojoje Britanijoje, A. Booth nuomone, tai veikiausiai būtų „Stella McCartney“. Tačiau dabar ji nebeprivalo išreikšti paramos britų prekės ženklui, todėl gali rinktis jos pasirinkimo laisvę pabrėžiantį vardą, tarkime, „Gabriela Hearst“. Ši dizainerė remiasi feminizmu ir tvarumu ir netgi savo drabužius bei rankines vadina ją įkvėpusių moterų vardais. Jos kolekcijos sukurtos Prancūzijoje ir Italijoje, bendradarbiaujant su šeimos verslais ir naudojant tvarias medžiagas bei suyrančias pakuotes.

Tiesa, A. Booth taip pat primena, kad interviu su Oprah Winfrey M. Markle rinkosi „Armani“ apdarą.

Didžiausios Europoje internetinės juvelyrinės deimantų parduotuvės „77 Diamonds“ dizaino skyriaus vadovė Charlotte White express.co.uk taip pat papasakojo apie Meghan papuošalų pasirinkimus per pastaruosius du dešimtmečius.

Ch. White sakė: „Pastaraisiais metais Meghan papuošalai buvo rafinuoti ir nepriekaištingi, ji rinkosi subtilius juvelyrinius dirbinius, kartais turinčius asmeninę reikšmę, įskaitant kaklo papuošalus su pakabukais – raidėmis H ir A, simbolizuojančiomis jos meilę vyrui Harry ir pirmagimiui Archie. Meghan dažniausiai rinkdavosi geltoną auksą, neretai – deimantus“.

„Meghan yra taisyklių laužytoja, ji kartais renkasi elegantišką asimetriją, tarkime, vizitui į Kardifo pilį 2018-aisiais ji nutarė pasipuošti skirtingais ir tarpusavyje nesuderintais atskirų dizainerių auskarais“, – pastebėjo Ch. White.

Meghan taip pat nevengia velionės anytos princesės Dianos, su kuria, deja, niekados nesusitiko, įtakos.

„Per interviu su O. Winfrey Meghan nutarė segėti Dianos apyrankę, priderintą prie dviejų kitų auksinių apyrankių“, – priminė papuošalų ekspertė.

Jos manymu, Meghan įžengus į naują dešimtį ir įsitvirtinus pasirinktame kelyje drauge su princu Harry, galima tikėtis, kad jos apdarai taps paprastesni ir laisvesni, nestokojantys Los Andželo atmosferos ir šaunaus bei stilingo Meghan požiūrio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)