Princesės Dianos keršto suknelė – vienas įsimintiniausių rūbų, kurį ji pasirinko galerijoje „Serpentine“ 1994 m. birželio mėn. vykusiam renginiui. Ar tikrai tik sutapimas, kad ši priglundanti, pečių liniją apnuoginanti suknelė asimetriška apačios linija ir vėjo kedenamu šifono šleifu privertė visus aiktelėti?

Tenka pripažinti, kad princesės Dianos įvaizdžio nuotraukos dažnai atsidurdavo žiniasklaidos dėmesio centre. Vis dėlto šiuo atveju įdomių detalių kur kas daugiau. Laikas susipažinti su visais elementais, slypinčiais už šio ikoniškojo ledi Dianos įvaizdžio, ir sužinoti, kaip ir kodėl ji pasirinko šį vėliau keršto suknele pramintą rūbą, rašo purewow.com.

Princesė Diana su "keršto suknele"

1. Šią suknelę ji vilkėjo tą patį vakarą, kai princas Charlesas nacionalinės televizijos eteryje pripažino savo neištikimybės faktą

1992 m. princas Charlesas ir princesė Diana oficialiai išsiskyrė, tačiau tik 1994 m. nacionalinės televizijos eteryje jis viešai pripažino buvęs neištikimas buvusiai žmonai ir santuokos metu palaikęs ryšį su Camilla Parker-Bowles.

Jonathanas Dimbleby iš ITV ėmė interviu iš princo Charleso, kuriame sosto įpėdinis paaiškino buvęs ištikimas savo žmonai iki tol, kol jųdviejų santuoka netapo nepataisomai sudaužyta. Tą itin skaudžios dienos vakarą princesė Diana turėjo planų dalyvauti „Vanity Fair“ organizuotame renginyje Londono galerijoje „Serpentine“. Ryte paaiškėjo, kad Širdžių princesė, šventei pasirinkusi įspūdingą drabužį, sulaukė ne ką mažiau visuomenės dėmesio, nei skandalingasis princo Charleso prisipažinimas.

2. Įvaizdį pasirinko paskutinę minutę

Būtų sąžininga pasakyti, kad daugelis atsisakytų planų dalyvauti pokylyje sužinoję apie buvusio sutuoktinio visam pasauliui pateiktą prisipažinimą dėl neištikimybės, tačiau princesė Diana pasielgė kitaip.

Princesė Diana su "keršto suknele"

Iš pradžių ji planavo šiame renginyje pasirodyti vilkėdama mados namų „Valentino“ kurta suknia, tačiau netikėtai ši informacija buvo nutekinta žiniasklaidai, todėl paskutinę akimirką planai pakeisti. Ką gi apsirengti? Jos pasirinkimu tapo dizainerės Christinos Stambolian kurta figūrą išryškinanti juodos (gedulo) spalvos suknia.

Anot šį rūbą sukūrusios dizainerės, princesė Diana ją laikė giliausioje savo spintos vietoje trejus metus, nes manė, kad šis rūbas yra pernelyg drąsus. Vis dėlto galiausiai tinkama proga vis dėlto pasitaikė.

3. Žinutę siuntė ir kaklo vėrinys

Tiesa, keršto suknelė – ne vienintelis aplinkinių dėmesį patraukęs elementas. Safyrais ir perlais puoštas kaklo vėrinys siuntė dar vieną žinutę. Iš tikrųjų tai buvo karalienės Elžbietos II dovana jai segės pavidalu, kurią ji gavo 1981 m. liepos 29 d., kai tekėjo už princo Charleso.

Princesė Diana su karalienės dovanotu vėriniu

Vėliau, jos prašymu, juvelyrai segę pavertė kaklo vėriniu. Spėjama, jog tai buvo drąsus Dianos priminimas apie jųdviejų su Charlesu prieš Dievą „iki kol mirtis juos išskirs“ sudarytą santuoką tą pačią dieną, kai buvęs sutuoktinis prisipažino dėl neištikimybės.

4. Lenktynės dėl pirmųjų puslapių

Nepriklausomai nuo to, ar princesė Diana tai padarė tikslingai, ar tai tebuvo atsitiktinumas, kitos dienos laikraščių pirmuosiuose puslapiuose atsidūrė ne tik televizijos eteryje asmeninio gyvenimo užkulisiais pasidalinęs princas Charlesas, bet ir besišypsanti bei pasitikėjimą savimi demonstruojanti princesė Diana su buvusiam vyrui siųstomis akivaizdžiomis žinutėmis.

5. Labdaros aukcione keršto suknelė parduota už 65 tūkst. JAV dolerių

Likus dviem mėnesiams iki tragiškos princesės Dianos žūties autoavarijoje Paryžiuje 1997 m., paraginta sūnaus princo Williamo, ji perdavė 79 savo sukneles Niujorko „Christie’s“ aukcionui. Gauti pinigai skirti su vėžio ir AIDS problemomis kovojančioms labdaros organizacijoms. Teigiama, kad keršto suknelė parduota už 65 000 JAV dolerių (beveik 50 500 eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)