Prokuroro teigimu, atlikėja kaltinama iš viso dėl šešių su mokesčiais susijusių nusikaltimų.

Shakira nesumokėjo Ispanijoje mokesčių už 2012, 2013 ir 2014 m., nepaisant to, kad privalėjo tai padaryti, nes tais metais turėjo mokėti mokesčius Ispanijoje.

Pati kolumbietė nuo tyrimo pradžios tvirtino, kad tuos metus gyveno Bahamų salose, o Ispanijoje gyveno epizodiškai.

Atlikėjos gynėjų teigimu, svarbu ne tai, ar Shakira gyveno Bahamose, o tai, ar galima ją laikyti mokesčių mokėtoja Ispanijoje.

Pagal Ispanijos įstatymus, lengva nustatyti, ar žmogus privalo mokėti tos šalies mokesčius – pakanka paskaičiuoti, kiek dienų jis gyveno šalyje. Jei gyveno Ispanijoje ilgiau nei pusę metų, vadinasi, turi mokėti mokesčius nuo pajamų, taip pat ir nuo gautų užsienyje.

Jeigu Shakira neateis į teismą, žiniasklaidos žiniomis, jai gresia laisvės atėmimas.


Shakiros ilgametis mylimasis Gerardas Pique 2015 irgi turėjo problemų dėl nesumokėtų mokesčių, tada jam buvo skirta 2,5 mln. eurų bauda.

Nepaisant nesklandumų ir rūpesčių su teisėsauga, Shakira yra daug uždirbanti garsenybė. 2019 m. jos turtas įvertintas 35 mln. JAV dolerių (29,45 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)