Artimieji neatskleidė jo mirties priežasties, tačiau teigė, kad dėl šios netekties liko „tuščia širdimi ir su neapsakomo liūdesio jausmu“.

„Sielvartaujame dalydamiesi žinia, kad Joey Jordisonas, daug pasiekęs būgnininkas, muzikantas ir artistas, ramiai užgeso miegodamas“, – sakoma antradienį žurnalo „The Rolling Stone“ ir daugelio kitų JAV žiniasklaidos priemonių išplatintame šeimos pranešime.

J. Jordisonas buvo vienas iš pirminių „Slipknot“ narių, 1995 m. įkūręs grupę kartu su perkusininku Shawnu Cruhanu ir bosistu Paulu Gray.

„Slipknot“ narys Joey Jordisonas su kolega

Po ketverių metų grupė išleido sėkmingą debiutinį albumą.

Grupė pardavė milijonus albumų visame pasaulyje ir laimėjo „Grammy“ apdovanojimą.

„Slipknot“ geriausiai žinomi dėl unikalaus agresyvaus muzikos stiliaus ir pašėlusių koncertų, kurių metu muzikantai pasipuošia siaubą keliančiomis kaukėmis.

„Slipknot“ muzikantai, scenoje dažnai dėvintys bauginamas kaukes ir kombinezonus, nuo 10-ojo dešimtmečio vidurio atnešė į populiariosios muzikos sceną agresyvesnio, garsesnio ir niūresnio metalo. Grupės muzika sulaukė didelės komercinės sėkmės ir smarkiai paveikė vėlesnių kartų atlikėjus.

Nepaisant pantomimos ir sukrečiančių triukų scenoje, „Slipknot“ garsėja kaip įgudusių muzikantų grupė. Greito tempo J. Jordisono būgnų ritmai teikdavo pagrindą grupės muzikos stiliui, be to, jis prisidėjo kuriant vienas žinomiausių „Slipknot“ dainų.

J. Jordisonas liko grupės dalimi iki 2013 m. Vėlesniais metais jis atskleidė, kad išvyko po to, kai jam buvo diagnozuotas skersinis mielitas – nugaros smegenų uždegimas, paveikęs J. Jordisono gebėjimą groti.

Neseniai duotuose interviu būgnininkas sakė sugebėjęs susigrąžinti įgūdžius intensyviais fizioterapijos pratimais.

„Slipknot“ narys Joey Jordisonas

J. Jordisonas gimė 1975 m. Des Moines mieste, Ajovoje. Pats muzikantas yra sakęs, kad pirmąjį būgnų rinkinį jam padovanojo tėvai, kai jam buvo aštuoneri.

Jis užaugo grodamas muziką ir 1995 m. prisijungė prie projekto „Pale Ones“, kuris galiausiai tapo „Slipknot“.

Be „Slipknot“, J. Jordisonas taip pat dalyvavo šalutiniuose projektuose, įskaitant grupes „Murderdolls“, „Scar the Martyr“, „Vimic“ ir „Sinsaenum“. Jis taip pat kartais grodavo būgnais per tokių garsių metalo grupių kaip „Metallica“, „Korn“ ir „Rob Zombie“ koncertus.

„Slipknot“ narys Joey Jordisonas

J. Jordisono mirtis įvyko kiek daugiau nei dešimtmetį po to, kai 2010 m. nuo narkotikų perdozavimo mirė kitas grupės įkūrėjas – Paulas Gray.

Po žinios apie muzikanto mirtį gerbėjai ir kolegos jį pagerbė socialiniuose tinkluose. O pagrindinis „Slipknot“ vokalistas Corey Tayloras savo socialinių tinklų paskyrose paskelbė juodus vaizdus, simbolizuojančius gedulą.

„Metallica“ išreiškė pagarbą J. Jordisonui, paskelbusi savo „Facebook“ puslapyje velionio būgnininko nuotrauką ir užrašą „Ilsėkis ramybėje, brolau“.

Kiti iškilūs metalo muzikos scenos veikėjai taip pat gyrė J. Jordisono stilių ir poveikį kitoms grupėms.

„Joey indėliai į muziką pakeitė sunkiosios muzikos veidą mūsų planetoje“, – rašė grupės „Trivium“ vokalistas Mattas Heafy.

„Absoliuti legenda, pakėlęs kartelę ne vien būgnininkams, bet ir visai metalo muzikai“, – pridūrė platformoje „YouTube“ didelį populiarumą pelnęs metalo muzikos scenos apžvalgininkas Nikas Nocturnalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)