Ji rengė reportažą apie potvynių pasekmes Vokietijoje ir visoje Europoje. Visgi žurnalistė Susanna Ohlen nežinojo, kad netoliese buvę žmonės slapta užfiksavo, kaip ji prieš tiesioginį eterį išsitepa purvu.

Televizijos kanalas, regis, buvo išties sužavėtas žurnalistės pastangomis, kurios, kaip vėliau paaiškėjo, buvo apsimestinės. Ši istorija buvo paskelbta su skambia antrašte: „Darbai po potvynio: RTL laidų vedėja Susanna Ohlen Bad Muenstereifelyje ištiesė pagalbos ranką“.

S. Ohlen reportaže užfiksuota, kaip ji pasakoja apie milžinišką potvynio padarytą žalą. Žurnalistė rankose laiko pirštines ir į kastuvą panašų daiktą – panašu, taip norėdama sudaryti įspūdį, kad jais naudojosi prieš pasirodydama tiesioginiame eteryje, rašo tmz.com.


Slapta įrašytas vaizdo įrašas galiausiai buvo įkeltas į „Twitter“. Netrukus žurnalistės pastangas pagelbėti išgyręs straipsnis buvo išimtas, o pati S. Ohlen buvo nušalinta.

Televizijos kanalo atstovas spaudai sakė: „Mūsų žurnalistės požiūris akivaizdžiai prieštarauja žurnalistikos principams ir mūsų pačių standartams. Todėl, apie tai sužinoję, pirmadienį išleidome ją neapmokamų atostogų“.


Na, o S. Ohlen vėliau atsiprašė ir nutarė pasiaiškinti: „Po to, kai anksčiau niekam nesiskelbdama jau buvau pagelbėjusi šiose vietovėse, tą rytą man buvo nesmagu kitų pagalbos darbuotojų atžvilgiu prieš kamerą pasirodyti švariais drabužiais“.

„Tad per daug negalvodama išpurvinau savo aprangą. Į tokią situaciją aš pakliuvau ne kaip žurnalistė. Elgiausi kaip žmogus, kurio širdį suvirpino visų potvynio paveiktų žmonių kančia“, – aiškino žurnalistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)