Europos rankinio federacija (EHF) rinktinei skyrė 1 500 eurų baudą už tai, kad jos narės per čempionato rungtynes dėl bronzos, vykusias Bulgarijos Varnos mieste, dėvėjo šortus, o ne aprangos reglamente numatytas trumpikes. Tas rungtynes norvegės pralaimėjo ispanėms.

Per savo karjerą tris „Grammy“ statulėles pelniusi Pink socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad padengs baudą. Atlikėja nepagailėjo aštrios kritikos EHF bei paragino sportininkes ir toliau taip elgtis.

„LABAI didžiuojuosi Norvegijos moterų paplūdimio rankinio komanda UŽ PROTESTĄ PRIEŠ LABAI SEKSISTINES TAISYKLES DĖL JŲ „uniformų“, – tviteryje rašė hito „Get the Party Started“ atlikėja.

„Europos rankinio federacija TURĖTŲ BŪTI NUBAUSTA UŽ SEKSIZMĄ. Šaunuolės, ponios. Man bus labai malonu už jus sumokėti jums skirtas baudas. Taip ir toliau“, - pridūrė Pink.

Norvegijos sporto pareigūnai jau anksčiau išsakė nepasitenkinimą dėl EHF sprendimo.

„2021-aisiais tai apskritai neturėtų būti problema“, – sakė Norvegijos rankinio federacijos prezidentas Eirikas Sordahlas.

Aprangos klausimas seniai kursto nepasitenkinimą tarp paplūdimio sporto šakų žaidėjų. Kai kurios sportininkės laikosi nuomonės, kad bikinio tipo kelnaitės jas žemina arba yra nepraktiškos.

Norvegijos moterų paplūdimio rankinio komandos narės socialiniuose tinkluose padėkojo už parodytą paramą.

Reaguodama į kilusią pasipiktinimo bangą, EHF informavo, kad gautus pinigus paaukojo „tarptautiniam sporto fondui, remiančiam moterų ir merginų lygybę sporte“.

Nors paplūdimio tinklinio žaidėjoms bikiniai neprivalomi nuo 2012 metų, Tarptautinės rankinio federacijos (IHF) taisyklės numato, kad „moterų varžybose dalyvaujančios sportininkės privalo dėvėti bikinio kelnaites“, kurios turi būti labai aptemptos, su giliais iškirpimais šonuose ir šonuose negali būti platesnės nei 10 centimetrų.

Vyrai sportininkai per rungtynes dėvi šortus.

„Tai absurdiška, – tviteryje rašė Norvegijos kultūros ir sporto ministras Abidas Raja po liepos 19 dieną skirtos baudos. – Koks požiūrio pasikeitimas reikalingas mačistiniame ir konservatyviame tarptautiniame sporto pasaulyje.“

Prieš čempionatą Norvegija paprašė EHF leisti moterų komandai rungtyniauti dėvint šortus. Tačiau jai buvo atsakyta, kad už taisyklių nesilaikymą numatytos baudos.

Norvegės paisė aprangos taisyklių iki paskutinių rungtynių.

„EHF yra įsipareigojusi svarstyti šį klausimą su savo narėmis. Visgi pažymėtina, kad taisyklės gali būti keičiamos tik IHF lygmeniu“, – sakė EHF atstovas Andrew Barringeris.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)