Kai po pirmojo savo žygio į kosmosą J. Bezosas saugiai nusileido į Žemę, jo laukė didžiulė palaikymo komanda, pasirengusi sveikinti sugrįžus namo. Tačiau labiausiai iš visų džiūgavo milijardieriaus širdies draugė Lauren Sanchez.

57-erių J. Bezosas antradienio rytą nusileido ant Žemės paviršiaus Teksase po 10 minučių trukmės skrydžio į kosmosą „New Shepard“ raketa. Čia jo sugrįžimu džiaugėsi artimieji, įskaitant L. Sanchez, jo mamą Jacklyn ir vaikus.

Jeff Bezos ir Lauren Sanchez

51-erių L. Sanchez dar prieš atsidarant kapsulės durims džiūgaudama šokinėjo ir prapliupo sveikinimo šūksniais. J. Bezosas į nepakartojamą nuotykį leidosi drauge su broliu Marku ir dar dviem astronautais – Wally Funk bei Oliveriu Daemenu.

Iš kapsulės išniręs „Amazon“ įkūrėjas sukirto delnais su įgulos nariu, o tada apsikabino mamą Jacklyn ir pabučiavo ją į skruostą.

Toliau laukė L. Sanchez ir J. Bezoso sūnus, kuriuos jis pasitiko bučiniu ir šiltu apkabinimu. Džiūgaujanti L. Sanchez keliskart į skruostą pabučiavo savo mylimąjį milijardierių, kai šis prisitraukė ją arčiau. Pora viešai apie savo santykius paskelbė 2019-ųjų sausį.

„Artimieji džiaugėsi mus matydami. Tai geras ženklas“, – po skrydžio vykusioje spaudos konferencijoje juokavo J. Bezosas.

„Aš pats labai nesijaudinau, bet mano artimieji dėl viso šito kiek nerimavo, tad buvo išties miela, kai nusileidus jie mane apkabino, ypač mano vaikai, Lauren, mano mama ir tėtis ir iš tiesų visi jūs, brangieji. Čia taip pat buvo ir būrys artimų draugų. Tai padėjo man suvokti, kaip smarkiai jus visus myliu ir koks esu mylimas“.

Turtingiausias žmogus pasaulyje Jeffas Bezosas kartu su komanda išskris į kosmosą.

Pasveikinusi J. Bezosą, L. Sanchez taip pat neužmiršo pasveikinti ir O. Daemeno, jauniausio žmogaus, kada nors pakilusio į kosmosą, bei W. Funk, kuri yra vyriausia astronautė. O. Daemenui yra 18, W. Funk – 82 metai.

„Tau irgi reikėtų ten pakilti, brangioji!“ – apkabinusiai L. Sanchez sušuko W. Funk.

Ši misija buvo pirmasis žmones gabenęs „Blue Origin“ skrydis į kosmosą. Kosminių technologijų ir kosmoso tyrimų kompaniją milijardierius įkūrė 2000-aisiais.

Turtuolių kosmoso lenktynės pastaruoju metu smarkiai įsibėgėjo: praėjusią savaitę į kosmosą savo kompanijos „Virgin Galactic“ erdvėlaiviu pakilo seras Richardas Bransonas, o 2020-aisiais pirmąjį komercinį skrydį į kosmosą su NASA astronautais įgyvendino Elono MuskoSpaceX“. Šiems skrydžiams okupuojant antraštes, kritikai ėmė abejoti, ar milijardieriams derėtų švaistyti pinigus brangioms raketoms ir erdvėlaiviams, kai juos būtų galima verčiau skirti Žemę kamuojančioms problemoms spręsti. Šią temą J. Bezosas palietė pirmadienį CNN duotame interviu.

„Na, galiu pasakyti, kad jie didžiąja dalimi yra teisūs. Turime daryti abu dalykus, – likus 24 valandoms iki pakilimo į kosmosą, kalbėjo J. Bezosas. – Žemėje turime galybę neatidėliotinų problemų ir privalome jas spręsti. Tačiau taip pat visada turime žvelgti į ateitį. Mes tą visada darėme – kaip rūšis, kaip civilizacija. Privalome imtis abiejų dalykų.“

Turtingiausias žmogus pasaulyje J. Bezosas jau ruošiasi skrydžiui į kosmosą.

Po skrydžio vykusioje spaudos konferencijoje J. Bezosas atskleidė, kad įgula į kelionę drauge su savimi pasiėmė ypatingą relikviją – aviatoriaus akinius, su kuriais žymioji lakūnė Amelia Earhart viena perskrido Atlanto vandenyną.

„Ačiū tau, Amelia – kad ir kur būtumei. Viliamės, kad tu viską stebi“, – sakė J. Bezosas.

Jis taip pat paskelbė naują filantropinę iniciatyvą „Courage and Civility Award“ („Narsos ir pilietiškumo apdovanojimai“). Šių apdovanojimų laimėtojai galės skirti 100 mln. dolerių pasirinktoms labdaros ir nevyriausybinėms organizacijoms.

J. Bezoso teigimu, prizas bus skirtas „narsą pademonstravusiems žmonėms“ ir „lyderiams, siekiantiems didelių tikslų ir drąsiai ieškantiems sprendimų. Pirmieji du laimėtojai – šefas Jose Andresas ir politikos apžvalgininkas Vanas Jonesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)