„Jinai buvo jį įsimylėjusi“, – sakė F. Sinatros draugas, taip pat buvęs jo vadybininkas T. Oppedisano interviu „People“.

Pasak jo, akivaizdu, kad juos siejo intymūs santykiai.

Neseniai išpublikuotuose savo memuaruose „Aš ir Sinatra: pirmomis nakties valandomis“ T. Oppedisano pasakoja apie atlikėjo gyvenimą, jį supusius žmones (taip pat ir M. Monroe, su kuria išliko draugai iki pat jos mirties nuo vaistų perdozavimo 1962 m.), apie F. Sinatros ryšį su Amerikos prezidentu.

Kai M. Monroe ir brolių Kennedy nebebuvo gyvų, apie aktorės romantinius santykius su jais abiem daug rašyta žiniasklaidoje, knygose, juos aptarinėjo įvairūs šaltiniai, analizavo įvairiuose interviu.

„Akivaizdu, kad tai buvo seksualinis ryšys, manyčiau, kad iš jos pusės buvo ir jausmų“, – rašo T. Oppedisano apie M. Monroe ir prezidento J. F. Kennedy santykius ir cituoja knygoje ne vieną pokalbį su F. Sinatra.

Marilyn Monroe

„Vien nuotrauka, kurioje įamžinta, kaip ji dainuoja prezidentui „Su gimtadieniu“, viską pasako“, – rašo jis, turėdamas omenyje garsiąją 1962 m. gegužę darytą nuotrauką.

T. Oppedisano patikslina – „ji nebuvo beprotiškai įsimylėjusi, vis tik žavėjosi juo, gerbė jį, <...> žavėjosi jo vadovavimu šaliai, o paskui prasidėjo fiziniai santykiai, jis jai pasirodė patrauklus, jinai jam – irgi“.

„Nepasakytum, kad nieko nebuvo, bet pripažinkime – jis buvo Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas, vedęs žmogus, tėvas. <...> Ji neketino griauti prezidento santuokos. Nebūtų taip toli ėjusi, net jei būtų pajutusi tikrai stiprius jausmus. Frankas (Sinatra) ne kartą sakė, kad ji turėjo supratimą apie etiką ir moralę.“

M. Monroe gyvenime figūravo ir antras Kennedy – jaunesnysis prezidento brolis Robertas, kuris tuo metu buvo generalinis prokuroras.

Apie M. Monroe santykius su broliais Kennedy nėra vienos nuomonės.

M. Monroe biografas Jasonas Spada teigia, kad prezidentui J. F. Kennedy atsibodo romanas su aktore ir jis perleido ją broliui.

Pasak J. Spados, visiškai aišku, kad ji turėjo seksualinių santykių ir su Bobby, ir su Jacku (abiem Kennedy).

T. Oppedisano pasakoja šiek tiek kitaip: „Kai romanas su Jacku pasibaigė, ji užmezgė santykius su Bobby; abejoju, ar šis ryšys truko taip ilgai ar buvo toks gilus, kaip su J. F Kennedy. Bobby buvo visiškai kitoks žmogus.“

Galbūt apmaudas ar įžeista savimeilė pastūmėjo M. Monroe į nuotykį su antruoju Kennedy, svarsto T. Oppedisano.

„Kaip teigė Frankas [Sinatra], ji kažkiek jautėsi išduota, be to, pasibaigus romanui su prezidentu, pasinaudojo atsiradusia proga. O gal, susieidama su Bobby, tokiu būdu norėjo jį susigrąžinti, gal jai rūpėjo ne tik Bobby, kiek paerzinti JFK, kaip antai: „Palikai mane, o aš štai būsiu su tavo broliu.“

Kaip rašoma knygoje, R. Kennedy norėjo padaryti M. Monroe įspūdį, kad yra ne mažiau įtakingas už savo brolį, todėl „pasakodavo dalykus, kurių jai nederėjo žinoti“.

Iki šiol netyla spėlionės dėl jos psichikos būklės 1962 m. rugpjūtį, kai ji perdozavo vaistų, o koroneris padarė išvadą, kad tai galėjo būti ir žmogžudystė; be to, neaišku, ar prieš pat tą įvykį pas ją lankėsi R. Kennedy.

Marilyn Monroe atvyksta į John F. Kennedy gimtadienį

Šiaip ar taip, broliai Kennedy irgi neilgai gyveno – prezidentą J. Kennedy nužudė 1963 m., o R. Kennedy nužudė 1968 m.

Kaip savo knygoje rašo T. Oppedisano, F. Sinatra buvo įsitikinęs, kad M. Monroe nužudė, ir niekada nepaliovė liūdėti dėl jos mirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)