„Daugiau nebenešioju liemenėlės. Nebegaliu nešioti liemenėlės. Atleiskite, – „Instagram“ vaizdo įraše pareiškė G. Anderson. – Man nerūpi, kad mano krūtys pasieks bambą. Nenešioju liemenėlės, nes ji yra velniškai nepatogi“.

Kaip žino daug moterų, liemenėlės dažnai spaudžia, įsirėžia į odą ir palieka ant jos raudonus dryžius. Kai parėjus namo po ilgos darbo dienos nusimeti liemenėlę, dažnai apima palengvėjimo ir laisvės jausmas. Dabar, panašu, G. Anderson ir jos gerbėjos daugiau nebenori pasijusti suvaržytos šio apatinio trikotažo elemento. Viena minėtą vaizdo įrašą pakomentavusi sekėja rašė: „Niekada nesegiu liemenėlės ir dėl to sulaukiu daug neskoningų pastabų, todėl žinia, kad Gillian Anderson taip pat daugiau nebenešioja liemenėlės, man yra pati maloniausia informacija!“

Tačiau G. Anderson, kuri kitą dieną po šio vaizdo įrašo buvo nominuota „Emmy“ apdovanojimui už Margaret Thatcher vaidmenį seriale „The Crown“ („Karūna“), gali nebijoti, jog nesegint liemenėlės, nukars jos krūtys.

Anksčiau tikrai buvo manoma, kad liemenėlės neleidžia moterų krūtims nutįsti – būtent tai turėjo galvoje G. Anderson, kai užsiminė, jog jos krūtys gali pasiekti bambą. Tačiau „Orlando Health“ pažymi, kad be liemenėlės krūtys tikrai nenukars. „Healthline“ taip pat praneša, jog vienas prancūzų tyrimas nustatė, jog toms moterims, kurios nesegėdavo liemenėlių, išsivystė natūralus krūtų prilaikymas – krūtinės srityje susidarė daugiau raumeninio audinio.

Žinoma, COVID-19 ir dėl jo paskelbtas karantinas ne visas moteris paskatino atsisveikinti su liemenėlėmis. 2021 metų balandį „Vox“ paskelbė, kad į madą atėjo patogios liemenėlės: sportinių liemenėlių pardavimai išaugo 32 proc., o liemenėlių be lankelių ir bralečių – iki 5 proc.

Gali būti, jog G. Anderson prisipažinimas įkvėps ir daugiau moterų atsisakyti liemenėlių ar bent pereiti prie patogesnių jų variantų. Kaip aktorės vaizdo įrašo komentaruose išsireiškė viena gerbėja, „jei du „Auksinius gaublius ir vieną „Emmy“ laimėjusi aktorė Gillian Anderson pasakė „ne“ liemenėlėms, tai kas mes tokios, kad su ja nesutiktume?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)