Tačiau visgi labiausiai antakiai iš nuostabos kyla dėl esminių filmo prodiuserio ir pagrindinio vaidmens atlikėjo Tomo Cruise‘o gyvenimo būdo pokyčių.

Žymusis kino pasaulio atstovas, galintis pasigirti įspūdingu kuriamų filmų uždarbiu, dabar pasižymi jam nebūdingu atsiskyrėliškumu. O labiausiai stebina tai, kad jis, panašu, nutolo nuo Scientologijos bažnyčios.

Be vizitų prieštaringai vertinamos religinės bendruomenės, įkurtos Jungtinių Valstijų mokslinės fantastikos autoriaus Lafayette‘o Ronaldo Hubbardo, būstinėje dešimtmečius neapsieidavo T. Cruise‘o apsilankymai Jungtinėje Karalystėje.

Ankstesnių kelionių metu T. Cruise‘as nuolatos lankydavosi Ist Grinstedase esančiame „Saint Hill Manor“ – scientologų būstinėje Didžiojoje Britanijoje.

Žvaigždė 2015-aisiais buvo intensyviai įsitraukusi į brangiai kainavusį šios vietos renovacijos procesą. Suprantama, kad, dirbdamas ir besifilmuodamas Jungtinėje Karalystėje, T. Cruise‘as apsistodavo „Saint Hill Manor“: į Londoną ir kitas vietas savo asmeniniu sraigtasparniu jis skraidydavo iš XVIII a. dvaro.

Tomas Cruise'as ir Davidas Beckhamas stebėjo futbolo mačą

Tačiau dabar situacija, panašu, pasikeitė. 59-erių T. Cruise‘as „Saint Hill Manor“ nebeapsistoja – jo čia apskritai nematyti.

Pastaruoju metu T. Cruise‘as laikosi atokiai: iš pradžių jis apsigyveno Londono Naitsbridžo rajone esančiame bute, į kurį galėjo pakliūti nepastebėtas per požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, o vėliau įsikūrė nuošaliame name Kento kaime netoli „Biggin Hill“ oro uosto – tad privatų orlaivį pasiekti nesudėtinga.

Manoma, kad dabar T. Cruise‘as nė sykio neapsilankė „Saint Hill Manor“. Su filmu susiję žvaigždei artimi šaltiniai įtaria, kad požiūrio pokyčiai gali būti nulemti to, jog koronaviruso pandemijos metu įžymybės meilė Scientologijos bažnyčiai išblėso.

Viešai Scientologijos bažnyčia tvirtina neturinti oficialios pozicijos vakcinų klausimu, tačiau daugumai aišku, kad didelė šios bendruomenės dalis nėra nusiteikusi skiepytis ir vengia profesionalios medicinos priemonių.

Oficialioje Scientologijos bažnyčios svetainėje esančioje skiltyje, pavadintoje „Kaip, pasitelkiant izoliaciją, užkirsti kelią ligos plitimui“, teigiama: „Žiupsnelis prevencijos prilygsta tonai gydymo priemonių“. Tačiau konkrečiai apie skiepus visiškai neužsimenama.

Vienas su situacija susipažinęs šaltinis aiškino: „Tomas šiuo metu atrodo visiškai nutolęs. Jis iš esmės išliko savimi, tačiau kažkas, regis, pakito. Jis neabejotinai patiria didžiulį spaudimą dėl savo filmo, o dabar aktyviai ima įsitraukti studija, nes viskas smarkiai vėluoja ir biudžetas akivaizdžiai viršija numatytąjį“.

„Iš tiesų niekieno kaltės tame nėra, o Tomas turi gausybę neįtikėtinų filmų kūrimo patirties – tai visiškai pateisina didžiules išlaidas. Tačiau nėra abejonių, kad visa ši situacija smarkiai prislėgė jo pečius“, – pridūrė minėtasis šaltinis.

„The Sun“ anksčiau atskleidė T. Cruise‘o nerimavimo niuansus: tada pasirodė nutekintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip žvaigždė filmavimo aikštelėje duoda velnių darbuotojams. Už primygtinį reikalavimą laikytis su koronavirusu susijusių saugos priemonių, kad būtų išvengta tolesnio vėlavimo, T. Cruise‘as tuomet susilaukė pagyrimų lavinos. Tačiau žvaigždei artimas šaltinis pridūrė: „Šį kartą man išties sunku nuspėti, ko jis siekia tokiu savo nusišalinimu“.

„Paprastai jis daug laiko praleidžia dvare įsikūrusioje Scientologijos bažnyčios būstinėje – panašu, kad jam patikdavo toks atsipalaidavimo būdas. Be to, jis mėgdavo užsiimti įvairiomis veiklomis Londone.

Jis turi sraigtasparnį, tad gali labai greitai nusigauti kur tik panorėjęs. Tačiau jis visiškai nesilankė Ist Grinstedase. Daugelis mūsų spėlioja, ar koronaviruso situacija ir Tomo religiniai įsitikinimai jį plėšo į skirtingas puses, o kur dar visas spaudimas, patiriamas dėl to, kad reikia užbaigti kurti filmą“, – dėstė T. Cruise‘ui artimas šaltinis.

Superžvaigždė nuo pat praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžios yra aktyvus Scientologijos bažnyčios narys. Su šia religine bendruomene jį supažindino pirmoji žmona Mimi Rogers. Nuo to laiko jis dažnai viešai išreikšdavo palaikymą organizacijai.

Bažnyčios vadovas Davidas Miscavige‘as 2006-aisiais vykusiose T. Cruise‘o ir dabar 42-ejų Katie Holmes vestuvėse buvo vyriausiasis pabrolys. Tiesa, vėliau santuoka subyrėjo, o aktorė pareiškė norėjusi apsaugoti dabar 15-metę dukterį Suri nuo Scientologijos bažnyčios.

Tomo Cruiso ir Katie Holmes skyrybas aptarinėjo visa žiniasklaida

T. Cruise‘as ir toliau darbuojasi kurdamas naująją filmo „Neįmanoma misija“ dalį nepaisant to, kad keletas filmavimo grupės darbuotojų po jo aršaus užsipuolimo dėl to, jog nebuvo laikomasi atstumo ir kaukių dėvėjimo reikalavimų, pasitraukė iš darbo.

„The Sun“ gruodį rašė apie tai, kaip, pastebėjęs, kad darbo metu du filmavimo grupės nariai stovi pernelyg arti vienas kito, T. Cruise‘as įsiuto: „Negali būti jokių atsiprašinėjimų. Mes šitos suknistos juostos filmavimo nenutrauksime. Ar viskas aišku? Jei dar kartą pamatysiu tokį dalyką, tavęs čia nebeliks. Tavęs irgi. Galėsi jam padėkoti už tai, kad netekai darbo“.

„Ar suvokiate, kokia atsakomybė jums tenka? Aš jūsų klausimą išspręsiu, jei negalite būti atsakingi, niekuo negaliu padėti, būsite atleisti. Viskas. Ant kortos pastatyta labai daug“, – tiradą tęsė aktorius.

Žymiojoje filmų serijoje Ethaną Huntą vaidinantis T. Cruise‘as vėliau savo žodžių ir emocijų protrūkio neišsižadėjo. Kino žurnalui „Empire“ jis aiškino: „Pasakiau tai, ką pasakiau. Tuo metu ant kortos buvo pastatyta labai daug. Visos tos emocijos buvo persmelkusios mano mintis. Galvojau apie žmones, su kuriais dirbu, galvojau apie savo industriją. Visai komandai buvo didžiulis palengvėjimas sužinojus, kad filmavimas tęsiasi“.

Visgi, nepaisant to, jog filmo kūrimas eina į pabaigą – augant laiko ir finansiniams suvaržymams – pagrindiniai užkulisių kivirčai ir toliau kelia diskusijas.

Dabar svarstoma dėl pagrindinės numatomos filmo scenos, vaizduojančios, kaip traukinys nugarma į akmens karjerą, ir kainavusios milžinišką sumą, likimo. Tai siutina žvaigždę, šią sceną įsivaizdavusią kaip esminę filmo akimirką.

Be to, auga ir Derbišyre netoli Darltono karjero įsikūrusių vietos gyventojų įsiūtis dėl pasikartojančių kelių uždarymų ir kitų nesklandumų, kuriuos sukelia filmavimas.

O visai neseniai visas filmavimo procesas buvo sustojęs kelioms savaitėms. Tai paskatino filmavimo grupės narių spėliones, kad galbūt pačiam T. Cruise‘ui nustatytas koronavirusas.

„Jeigu tai būtų buvęs kažkas kitas, būtume plušėję toliau. Negalime sau leisti dar vieno uždelsimo“, – aiškino vienas filmavimo grupės narys. Nepaisant visų nesklandumų, manoma, kad T. Cruise‘as mėgavosi vis artimesniais santykiais su kolege – 39-erių britų aktore Hayley Atwell, su kuria susipažino filmavimo aikštelėje.

Su antrąja žmona Nicole Kidman du įvaikius auginęs T. Cruise‘as nuo trečiųjų skyrybų su K. Holmes 2012-aisiais buvo vienišas. Tiesa, vienatvę trumpam buvo praskaidrinusios aktorės Elisabeth Moss ir Laura Prepon.

Žavingoji filmo „Kapitonas Amerika“ („Captain America“) žvaigždė H. Atwell anksčiau susitikinėjo su modeliu Evanu Jonesu, o iki praėjusių metų pradžios palaikė santykius su britų gydytoju. Aktorės atstovas spaudai jos santykius su T. Cruise‘u komentuoti atsisakė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)