Praėjo jau dešimt metų, kai neįtikėtinai talentinga atlikėja, būdama vos 27 metų, mirė nuo apsinuodijimo alkoholiu. Po jos mirties ekranuose pasirodė ne vienas filmas, pasakojantis apie jos gyvenimą, bet dabar jos motina Janis Winehouse – Collins meta iššūkį įspėjančiam pasakojimui apie jos dukterį, rašo express.co.uk.

2015 metais Asifo Kapadios režisuotame ir apdovanojimais įvertintame dokumentiniame filme apie britų dainininkės ir dainų kūrėjos gyvenimą bei mirtį buvo naudojami anksčiau nematyti archyviniai vaizdo įrašai ir pakerėtų gerbėjų bei su ja dirbusių žmonių liudijimai.

Filmas „Amy“ laimėjo iš viso 30 apdovanojimų, įskaitant „Oskarą“ už geriausią dokumentinį filmą. Tačiau tuo metu dainininkės tėtis Mitchellas skundėsi, kad šis filmas yra nesubalansuotas ir „apterštas“.

Dabar Janis taip pat sukritikavo garsųjį filmą.

Per naują interviu ji kalbėjo, kokius jausmus jai sukelia šis filmas.

„Jūs manote, kad pažįstate mano dukterį“, – sakė ji.

„Narkotikai, gėrimas, priklausomybė, destruktyvūs santykiai. Tačiau visko buvo kur kas daugiau“, – pridūrė ji.

Artėjant naujo BBC2 dokumentinio filmo „Amy Winehouse: 10 Years On“ („Amy Winehouse: prabėgus 10 metų“) pasirodymui, jos motina Janis kartu su šeimos nariais ir artimais Amy draugais papasakos „naują, moters perspektyva paremtą jos gyvenimo, meilės ir palikimo interpretaciją“.

Transliuotoja nurodė, kad A. Winehouse istorija pirmiausia bus pasakojama jos motinos lūpomis, o ji „dažnai skiriasi nuo to naratyvo, kurį girdėjome prieš tai“.

Naujasis filmas pasirodys po to, kai savo 2014 metų knygoje „Loving Amy: A Mother's Story“ („Mylint Amy: motinos pasakojimas“) J. Winehouse – Collins prisipažino, kad pamažu mažėjantis atminties aštrumas yra nulemtas jos ligos – išsėtinės sklerozės, kuri „grasina išblukinti bet kokius prisiminimus apie Amy“.

„Nerimauju, kad išauš tokia diena, kai Amy liausis gyvavusi mano galvoje ir širdyje“, – rašė ji savo knygoje.

„Nenoriu, kad tokia diena kada nors ateitų“.

Tačiau šiandien Janis dar kartą prisimena, kaip augo jos dukra ir kaip nuo mažų dienų reiškėsi jos laisva dvasia.

„Galėdavau sakyti „ne“, bet ji vis tiek darydavo tai, ką norėjo“, – „Radio Times“ pasakojo Janis.

„Tačiau ji nebuvo bjauri. Ji mylėdavo mane, tėtį ir savo brolį, būdavo atsidavusi savo draugams“.

Naujajame BBC dokumentiniame filme Amy draugai prisimena ilgus paauglystės pokalbius apie meilę, gyvenimą ir seksualumą.

Nepaisant to, kad Amy kartais pyktį dėl tėvų skyrybų išliedavo ant savo motinos, Janis tikino: „Ji niekada nebūdavo siaubinga!“

„Kai ji rūkydavo ar keikdavosi, visuomet atsiprašydavo: „Atleisk, mamyte“. Aš tiesiog gyvendavau toliau, neatitrūkdama nuo žemės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)