Iš pradžių 60-metis Morganas kovą padavė į teismą 51-erių Mariah dėl šmeižto, tvirtindamas, kad, įtraukusi tariamo kivirčo tarp jo ir jų velionio tėvo Alfredo detales į savo 2020-ųjų rugsėjį pasirodžiusius memuarus „The Meaning of Mariah Carey“, dainininkė jį pavaizdavo kaip „tokį pat smurtautoją kaip ir jų tėvas“. Knygoje Mariah tvirtina, kad fizinį susirėmimą tarp dviejų vyriškių teko nutraukti būriui policijos pareigūnų.

Po to praėjusį mėnesį teismui pateiktuose dokumentuose Mariah išdėstė savo atsaką: per savo teisininkus ji perdavė, kad pavaizduota istorija nesiekė apšmeižti Morgano – tai veikiau turėjo būti „įkvėpimas“ kitiems, susidūrusiems su panašia patirtimi.

„Istorija apie tai, kad M. Carey yra kilusi iš probleminės ir kartais smurtavusios šeimos, turi reikšmingą visuomeninę vertę iš esmės bet kuriam jaunam žmogui, esančiam panašioje sudėtingoje ir slegiančioje situacijoje. Tokie žmonės gali pasisemti įkvėpimo ir patikėti, kad, pasitelkiant savo talentus ir siekiant įgyvendinti svajones, viskas yra įmanoma“, – teigiama dainininkės atsake.

Pareiškime, kurį Manhatano aukščiausiajam teismui antradienį pateikė Morganas, kritikuojamas Mariah teiginys, kad ši nesiekė apšmeižti ar sumenkinti brolio, o veikiau norėjo įkvėpti kitus. Toks teiginys vadinamas „tiesiog ironišku“.

„Tą sako žmogus, kurio elgesys viešumoje apima besaikio girtavimo šlovinimą ir kitokį elgesį, kurį čia minėti būtų prasto skonio ženklas“, – rašė Morganas.

Jis aiškino, kad jeigu sesuo iš tiesų siekė įkvėpti kitus, knygoje derėjo paminėti jo vaikystės kovą su „cerebriniu paralyžiumi ir traukuliais“.

„Šios detalės akivaizdžiai praleistos, todėl aišku, jog ne „įkvėpimas“ buvo jos tikslas. Mariah tikslas buvo knygos pardavimai ir jos įvaizdis, kurį siekė pasigerinti mano sąskaita nepaisydama teisybės ar mano savijautos“, – rašė Morganas.

Mariah atstovai į „People“ prašymą pakomentuoti kol kas neatsakė.

Siekdamas patvirtinti savo teiginį, kad Mariah jį „savo memuaruose sąmoningai ir piktybiškai apšmeižė“, Morganas pacitavo sesers interviu, kurį ji davė Oprah Winfrey maždaug tuo pat metu, kai pasirodė jos memuarai. Šiame interviu ji pasakojo nesibaiminusi atskleisti detalių apie savo šeimą, nes jie „visada turėdavo pranašumą“.

„Tai aiškiai rodo jos ketinimus man pakenkti“, – tvirtino Morganas. Savo seserį jis apibūdino kaip „valdingą ir kerštingą asmenybę“.

Morganas taip pat tikino, kad „šmeižikiška Mariah pagieža“ ir toliau „neišmatuojamai kenkia ir žeidžia“ jį ir šalia jo esančius žmones.

Pateikdamas pavyzdį, atlikėjos brolis teigė, kad „entuziastingos derybos“ dėl jo ir jo žmonos Ilarios scenarijaus buvo „staiga ir be jokių paaiškinimų nutrauktos, o Mariah piktybiškai ėmė kenkti“ jo reputacijai.

„Viešas pažeminimas, patirtas dėl nepagrįstų ir melagingų Mariah išpuolių, visada ženklins mano profesinius ir asmeninius santykius“, – sakė Morganas.

Mariah šiuo metu taip pat susidūrė su panašiu ieškiniu, kurį pateikė jos sesuo Alison. Vasario mėnesį ji tvirtino, kad dainininkė tyčia jai sukėlė „emocines kančias“, į memuarus įtraukdama keletą istorijų.

Dainininkę apibūdinusi kaip „beširdę, piktavalę ir kerštingą“, Alison savo ieškinyje tvirtino sugrįžusi prie „piktnaudžiavimo alkoholiu“ ir po knygos pasirodymo „nuolatos puldavo į ašaras“.

Gruodį Mariah prabilo apie galimą jos memuarų ekranizaciją, jos gerbėjus supažindinsiančia su visa dainininkės istorija nuo vaikystės iki šiandienos.

„Kalbėjome apie tai. Man tikrai atrodo, kad turėčiau pamėginti įgyvendinti tokį dalyką – tai visad buvo mano tikslas. Tačiau pirmiausia reikėjo parašyti pačią knygą, nes norėjau papasakoti tiek daug, o paskui reikės nuspręsti, kaip reikės visa tai perteikti“, – apie ketinimus ekranizuoti „Meaning of Mariah Carey“ per „The Tonight Show“ Jimmy Fallonui pasakojo Mariah.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)