Birželio mėnesį 50-ąjį jubiliejų atšventęs verslininkas tviteryje atskleidė, kad dabar gyvena kukliame 50 tūkst. JAV dolerių vertės name Teksase, miestelyje Boca Chica, netoli „SpaceX“ paleidimo aikštelės. Beje, namą jis nuomojasi iš „SpaceX“, skelbia nypost.com.

„Mano pagrindiniai namai – 50 tūkst. JAV dolerių vertės namas, kurį nuomojuosi iš „SpaceX“. Bet visai nieko“, – birželio mėnesį rašė E. Muskas.

Kaip pranešė E. Musko gerbėjų tinklaraštis „Teslarati“ ir „Houston Chronicle“, šiais metais turtingiausių pasaulio žmonių sąrašo viršuje atsidūręs verslininkas gyvena vos 35 kvadratinių metrų moduliniame namuke, kurį pagamino bendrovė „Boxabl“, vertame lygiai 50 tūkst. JAV dolerių.

Šiuose sukonstruojamuose nameliuose yra tik būtiniausi elementai: gyvenamasis plotas, vonios kambarys, lova ir virtuvė.

E. Muskas kol kas neatsakė į prašymą pakomentuoti teorijų apie jo gyvenamąją vietą. Vienas iš „Boxabl“ įkūrėjų Galiano Tiramani negalėjo patvirtinti, ar E. Muskas iš tikrųjų gyvena moduliniame namuke, tačiau „The New York Post“ žurnalistams leido apžiūrėti tipišką „Boxabl“ gaminį.

Las Vegase įsikūrusi įmonė, kurią 2017-aisiais G. Tiramani įsteigė su tėvu Paolo Tiramani, gamina kompaktiškus namus, pristatomus praktiškai į bet kurią pasaulio vietą.

„Paolo pasistatė modulinį namą Konektikute, susidūrė su didelio gabarito dalių pristatymo problemomis ir sugalvojo sprendimą – sulankstomąsias konstrukcijas, – paaiškino jo sūnus. – Paskui mes toliau tobulinome jo kūrinį ir pasiekėme neblogų rezultatų. Pradėję eksperimentuoti naudodami naujus gamybos būdus ir statybines medžiagas aiškiai supratome, kad šis produktas turi didelį potencialą.“

E. Muskas pradėjo pardavinėti savo nekilnojamojo turto objektus praėjusių metų vasarą, pareiškęs, kad atsikratys viso materialiojo turto ir visą dėmesį skirs misijai į Marsą.

„Parduosiu beveik visą fizinį turtą, nebebūsiu jokio namo savininkas“, – 2020 m. gegužės mėnesį tviteryje parašė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)