Lili gimimo liudijime, kurį „People“ gavo antradienį, parašyta, kad ji gimė birželio 4 d., 11.40 val. vietos laiku, ligoninėje „Santa Barbara Cottage Hospital“, netoli nuo Kalifornijos, Montesito rajone, stovinčių M. Markle ir princo Harry namų.

36-erių metų amžiaus princo Harry vardas nurodytas kaip Sasekso kunigaikštis, pavardė – Jo karališkoji didenybė. Tuo tarpu 39-erių metų amžiaus M. Markle nusprendė apsieiti be titulų, todėl dokumente tiesiog įrašytas jos vardas ir pavardė: Rachel Meghan Markle.

Archie gimimo liudijimas buvo paviešintas praėjus 11 dienų po jo gimimo 2019 m. gegužės mėnesį. Jame Harry įvardytas kaip Jo karališkoji didenybė Henry Charlesas Albertas Davidas, Sasekso kunigaikštis, o M. Markle – Jos karališkoji didenybė Sasekso kunigaikštienė.

Sūnelio gimimo liudijime nurodytos tokios sutuoktinių pareigos: Jungtinės Karalystės princas ir princesė, nors M. Markle neturi princesės titulo. Lili gimimo liudijime informacijos apie tėvų pareigas jau nėra.

Princas Harry ir Meghan Markle

Praėjusiais metais Harry ir M. Markle susitarė su Elžbieta II, kad išsaugos titulus „jo / jos karališkoji didenybė“, tačiau jų nebenaudos.

Nors pora tebėra Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė, atsisakę karališkosios šeimos narių pareigų jie dažniausiai save įvardija kaip Harry ir Meghan.

Kai princas Charlesas bus karūnuotas, Archie ir Lili automatiškai paveldės princo ir princesės titulus, nes yra (būsimojo) monarcho vaikaičiai. Karališkasis istorikas Robertas Lacey „People“ sakė manąs, kad Charlesas laikysis tradicijų.

„Vargu ar jis ryšis nepopuliariam ir nedraugiškam sprendimui panaikinti savo vaikaičių karališkąjį statusą“, – teigė istorikas, neseniai papildęs savo knygą „Battle of Brothers: William, Harry and the Inside Story of a Family in Tumult“ naujais skyriais.

Anksčiau šį mėnesį Harry ir M. Markle savo interneto svetainėje „Archewell“ paskelbė naujieną apie gimusį antrąjį vaiką.

„Birželio 4 d. mums gimė dukrelė Lili, – rašė jie. – Ji yra tiesiog nuostabi. Dėkojame už šiltus sveikinimus iš viso pasaulio. Ačiū už jūsų neblėstantį gerumą ir paramą šiuo mūsų šeimai labai ypatingu metu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)