Širdžių ėdikų etiketę turinčių italų pasirodymas sulaukė beveik 3 milijonų peržiūrų, o po vaizdo įrašu netrūko susižavėjusių gerbėjų, o ypač dailiosios lyties atstovių komentarų.

Tiesa, tai ne pirmasis smagus ir netikėtas rinktinės poelgis Europos futbolo čempionato metu. Po laimėtų ketvirtfinalio rungtynių su Belgija savo palaikymą traumuotam komandos draugui išreiškė ir kiti italai, surengę įspūdingą pasirodymą lėktuve.

Liepos 3 dieną paaiškėjo, kad Italijos rinktinė Europos futbolo čempionatą užbaigs be vieno geriausių savo žaidėjų. Šiose pirmenybėse kairiąjame italų gynybos flange žibėjęs Leonardo Spinazzola ketvirtfinalio rungtynėse su Belgija kėlinyje patyrė traumą ir aikštę paliko ant neštuvų. Pranešama, kad 28 metų futbolininkui plyšo kairės kojos Achilo sausgyslė.

Nors tikrasis traumos sudėtingumo laipsnis paaiškės atlikus papildomus tyrimus, bet prognozuojama, kad į aikštę L. Spinazzola sugrįš tik po 12 mėnesių. Įvairios traumos persekiojo šį futbolininką visą jo karjerą, dėl jų Spinazzola nesugebėjo įsitvirtinti ir Turino „Juventus“ ekipoje. Tačiau 2019 metais perėjęs į „AS Roma“ komandą jis tapo tvirtu pagrindinės sudėties žaidėju ir praėjusiame sezone iš viso sužaidė 39 rungtynes.

Vis dėlto, ryškiausiai L. Spinazzola atsiskleidė šiame Europos čempionate. Nors per ketverias rungtynes jis įvarčių nepelnė ir atliko tik vieną rezultatyvų perdavimą, tačiau įspūdingais reidais kairiuoju kraštu patraukė futbolo specialistų dėmesį, o jo pastangos buvo įvertintos dviem Geriausio rungtynių žaidėjo apdovanojimais.

Deja, 77 -ą rungtynių su Belgija minutę eilinis L. Spinazzolos spurtas baigėsi nemaloniu slystelėjimu, po kurio futbolininkas iš karto parodė, kad nebegali tęsti rungtynių ir paprašė keitimo. 79 min. jį pakeitė Emersonas Palmieri, o pats futbolininkas aikštę paliko ant stadiono medicinos darbuotojų neštuvų.

Italijos rinktinės vyriausias treneris Roberto Mančinis po rungtynių neslėpė, kad L. Spinazzolos trauma yra labai skaudus smūgis komandai. „Bet skaudžiausia yra pačiam „Spinai“. Išgyvename šią nelaimę kartu su juos, nes jis tikrai nenusipelnė tokios traumos. Europos čempionate jis demonstravo nuostabų žaidimą ir buvo vienas geriausių viso čempionato žaidėjų“, – teigė Italijos rinktinės strategas.

„Padarysime viską, kad patektume į finalą ir laimėtume titulą. Tai būtų geriausia mūsų dovana“, – pareiškė Italijos rinktinės puolėjas Lorenzo Insigne.

Dėl vietos Europos čempionato finale Italijos rinktinės liepos 6 d. kovos su Ispanija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)