Tai, kad šeima po karališkųjų pareigų atsisakymo ir toliau iš princo Charleso gavo finansinę paramą, atskleidė birželio 24 dieną paskelbtos finansinės ataskaitos.

Velso princo administracija – Klarenso rūmai – skelbia finansinę laikotarpio nuo 2020 metų balandžio 1-osios iki 2021 metų kovo 31-osios ataskaitą. Dokumente aiškiai matoma, kad princas Charlesas savo sūnums Williamui ir Harry (ir jų šeimoms) sumokėjo 6,3 mln. dolerių jų „oficialioms išlaidoms“. Kiek tiksliai pinigų gavo kiekvienas iš brolių, neskelbiama.

Per itin atvirą Sasekso kunigaikščių interviu Oprah Winfrey princas Harry sakė, kad nuo tada, kai atsiskyrė nuo karališkosios šeimos, tėvas liovėsi jį rėmęs finansiškai. Pora 2020 metų sausį pranešė atsisakantys karališkųjų pareigų, o tų pačių metų kovą – prieš pat naujus finansinius metus – oficialiai liovėsi buvę karališkosios šeimos nariais.

Dabar Saseksų atstovas sako, kad per O. Winfrey interviu jie buvo klaidingi suprasti.

„Princo Harry komentarai per interviu su O. Winfrey buvo apie pirmąjį finansinių metų Jungtinėje Karalystėje ketvirtį, kuris prasideda balandį. Tai ta pati data, kada prasidėjo „pereinamieji Sandringamo susitarimo metai, ji suderinta su Klarenso rūmų datomis“, - teigia atstovas.

Finansiniai dokumentai taip pat atskleidė, kad princas Harry ir Meghan 2020 metų rugsėjį už Frogmoro kotedžo (namus, kur kurį laiką gyveno su dvejų sūnumi Archie) nuomą sumokėjo 3,3 mln. dolerių. Nors mokėjimas atliktas gerokai po poros persikraustymo į Kaliforniją 2020 metų kovą, rezidencija pora teoriškai gali naudotis iki 2022 merų kovo 31-osios.

Klarenso rūmų atstovas BBC patvirtino, kad finansinę paramą princas Charlesas karališkajai porai nutraukė 2020 metais. „Finansinė parama nebeteikiama nuo praeitų metų vasaros. Dabar pora finansiškai nepriklausoma“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)