Paroda „Prince Philip: A Celebration“ Vindzoro pilyje buvo atidaryta ketvirtadienį, ir joje centrinę vietą užima Edinburgo kunigaikščio portretas, kurį Ralphas Heimansas pradėjo tapyti 2017 metais, kai princas Philipas nusprendė atsisakyti viešųjų pareigų, rašo people.com.

Šis paveikslas yra paskutinis oficialus princo Philipo portretas, pasirodęs dar iki jo mirties šių metų balandį.

Karalienės Elžbietos II sutuoktinis jame pavaizduotas stovintis Vindzoro pilies Didžiajame koridoriuje, kurio gale yra Gobelenų kambarys. Tai labai ypatinga rūmų patalpa – ten gimė princo Philipo motina, princesė Alice, ir močiutė iš motinos pusės, princesė Victoria.

Paveiksle subtiliai atspindėta ir princo Philipo šeima iš tėvo pusės. Jis buvo nutapytas su Dramblio ordinu – aukščiausiu Danijos garbės apdovanojimu. Princas Philipas prieš santuoką su būsima Didžiosios Britanijos karaliene atsisakė Graikijos ir Danijos princo titulo.

Tarp kitų parodos eksponatų yra uniforma, kurią jis vilkėjo per karalienės Elžbietos II karūnavimo ceremoniją, kiti portretai bei sostas, kuris buvo pagamintas princui Philipui, kad jis galėtų sėdėti šalia karalienės Bakingamo rūmų Sosto menėje.

Siaučiant koronaviruso pandemijai, didžiąją dalį savo paskutinių gyvenimo metų princas Philipas kartu su karaliene Elžbieta II praleido būtent Vindzoro pilyje, nors jie taip pat lankėsi Balmorale ir Sandringame. Princas Philipas mirė Vindzoro pilyje ir buvo palaidotas Šv. Jurgio koplyčioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)