„Kadangi taip dažnai nutinka su viešų asmenų vardais, pora nusprendė įsigyti potencialių jos vardų domenus, taip norėdami apsisaugoti nuo galimo piktnaudžiavimo jais, vos tik jie bus paskelbti viešai“, – atskleidė 36 metų Harry ir 39 metų Meghan atstovas spaudai. Tarp įsigytų domenų – LilbetDiana.com ir LiliDiana.com, skelbia „The Telegraph“.

Domenai kol kas nėra aktyvūs, o poros dvejų sūnus Archie taip pat turi savo vardo labdaros organizacijos „Archewell“ domeną.

Harry su Meghan dukrą pavadino Lilibet norėdami pagerbti net kelis savo šeimos narius. Pirmiausia, Lilibet buvo vardas, kuriuo meiliai savo dukrą, būsimąją karalienę Elžbietą II, vadino karalius Jurgis VI. Vėliau juo į karalienę kreipdavosi ir kiti šeimos nariai, ypač jos sutuoktinis princas Philipas.

Be noro pagerbti Harry močiutę karalienę, Lilibet, kurią sutrumpintai visi greičiausiai vadins Lili, gavo ir ypatingą antrąjį vardą, skirtą Harry mamos – princesės Dianos – atminimui.

Kai Harry ir Meghan paskelbė džiugią žinią, jog jiems gimė dukra, pranešime buvo paaiškinta, kad „Lili pavadinta savo prosenelės, Jos Didenybės Karalienės, kurią šeimai meiliai vadino Lilibet, garbei. Antras vardas Diana skirtas senelės princesės Dianos, Velso princesės, atminimui“.

Vardas Lili – graži žinutė ir Meghan mamai Rodiai Ragland, kuri vaikystėje dukrą vadindavo Flower (liet. Gėlelė).

Lilibet gimė birželio 4 dieną Santa Barbaros „Cottage“ ligoninėje. Prieš suteikdami dukrai vardą, Saseskai pasitarė su karaliene, anksčiau PEOPLE yra sakęs poros atstovas spaudai.

„Kunigaikštis prieš paskelbdamas šią žinią tarėsi su šeima, močiutė buvo pirmoji šeimos narė, kuriai jis paskambino. Pokalbio metu jis išreiškė viltį, kad ji neprieštaraus, jeigu dukrai jos garbei duos Lilibet vardą. Jeigu karalienė būtų prieštaravusi, vardą būtų parinkę kitą“, – sakė atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)