59 metų devynis kartus „Grammy“ laimėtoja prisimena lūžį savo karjeroje, kai 1987 metais sudalyvavo perklausoje vykti kartu į pirmąsias solines M. Jacksono gastroles.

„Naivumas toks beprotiškai gražus dalykas. Tai buvo svajonės išsipildymas, jaunas žmogus apie tai tik ir galėjo svajoti. Pamatyti pasaulį ir padirbėti su didingiausia pasaulio popžvaigžde. Žinoma, tai buvo lūžis ir muzikos pasaulio kelyje“, – pasakoja dainininkė.

Sh.Crow prisimena skandalingas bulvarinės žiniasklaidos antraštes, esą, M. Jacksonas įsimylėjo „seksualią pritariančią vokalistę“ ir netgi pasiūlė jai du milijonus dolerių, kad pagimdytų jam kūdikį. Savo memuarų audioknygoje „Words + Music“ dainininkė samprotauja, kad šias istorijas galėjo pramanyti F. DiLeo, norėdamas sukurti iliuziją, kad „M. Jacksonas domisi moterimis“.

Sh. Crow tvirtina, kad iš tikrųjų ja domėjosi būtent vadybininkas, žadėjo padaryti žvaigžde, o šiai nepaklusus jo vilionėms, pradėjo seksualiai priekabiauti. Maža to, anot dainininkės, jis grasino sugriauti jos karjerą, jeigu ji nesutiks tapti jo meiluže. Sh. Crow spaudimui nepakluso, tačiau po gastrolių grįžusi į Los Andželą atsidūrė giliame depresijos liūne.

„Labai įdomu iš dabartinės perspektyvos pasižiūrėti į praeitį ir prisiminti senus dalykus bei patirtis, o tada palyginti su tuo, kas esi dabar. Sugebėti viešai prabilti apie patirtą seksualinį priekabiavimą, su kuriuo susidūriau koncertuodama su M.Jacksonu, „MeToo“ judėjimo kontekste... Toks jausmas, kad šiuo klausimu jau nuėjau tolimą kelią, bet dar nepasiekiau tikslo“, – teigia dainininkė.

Apie F. DiLeo dainininkė užsimena ir dviejuose dainose savo 1993 metų debiutiniame albume „Tuesday Night Music Club“, įskaitant ir „What I Can Do for You“, kuri parašyta iš skriaudiko perspektyvos. Kita daina – „The Na-Na Song“: tai tarsi sąmonės srautas. Čia skamba eilutės „Franko DiLeo daikčiukas/Jeigu būčiau sutikusi, tikriausiai jau turėčiau hitą“.

Dainininkė sako, kad „Words + Music“ buvo pirmasis kartas, kai ji iš viso apie tai prabilo viešai, jautėsi labai nejaukiai, tačiau atrodė, kad kalbėdama apie tai tampa stipresnė, o ir muzika apie tai skamba įtaigiau.

„Nejaugi muzika ne apie tai? Padėti mums susitvarkyti su išgyvenimais, patirtimis ir rasti būdą, kaip išspręsti savo problemas? Muzika tarsi kolektyvinė terapija“, – pridūrė Sh. Crow.

F.DiLeo per savo karjerą dirbo su daug garsių atlikėjų, tačiau didžiausia žvaigždė buvo M. Jacksonas. Jis atlikėjo reikalais rūpinosi XX amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje ir tada vėl nuo 2009 metų iki pat tų metų birželio, kai popkaralius netikėtai mirė.

F.DiLeo mirė nuo širdies operacijos komplikacijų 2011 metų rugpjūtį, jam buvo 63 metai.

Sh.Crow anksčiau komentavo kaltinimus seksualine prievarta, kurie buvo vis metami M. Jacksonui.

„Tarsi kažkas šeimoje mirtų, suprantate? Labai skaudu. Manau, kad buvo padaryta labai daug išimčių dėl tos žalos, kurią Jacksonas.... Noriu pasakyti, kad tai nebuvo jo intencija, tačiau dalis jo auros – tokia neliečiama ir ne Žemės gyventoją primenanti asmenybė. Ir taip, man liūdna, esu labai pikta ant kai kurių žmonių. Manau, tad prie viso to prisidėjo didžiulis tinklas žmonių. Jie leido tam vykti. Ir tai didžiausia tragedija“ – „The Guardian“ kalbėjo dainininkė 2019 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)