Rožė, kurią Elžbietai II įteikė Karališkosios sodininkystės draugijos prezidentas Keithas Weedas, žydės toje sodo dalyje, kuria rūpindavosi pats princas. Jis pats užsakė fontaną, stovintį viduryje sodo, prižiūrėjo gėlynus.

Į princo gimimo dienos minėjimą karališkosios šeimos atstovai leido dirstelėti tik akies krašteliu. Karalienė šiandien paprašė privatumo.

People.com praneša, kad Elžbietai II dovana padarė įspūdį – gėlę pavadino „gražia“.

1956 m. princas Philipas sukūrė ugdymo schemą „DofE“. Tai – pasaulinė saviugdos programa, skirta įgūdžių, patirties ir pasitikėjimo savimi siekiantiems žmonėms nuo 14 iki 25 metų.

Kaip su tuo susijusi ši rožė? Ji, kaip ir kitos hercogo gėlės, kada nors bus parduodama aukcione, o už ją gauti pinigai atsidurs velionio įkurtame fonde „Living Legacy Fund“.

Šios lėšos bus skiriamos jaunų žmonių paramai ir naujų „DofE“ mokymo centrų steigimui.

Su princu Philipu britai ir visas pasaulis atsisveikino balandžio 17 dieną. Ceremoniją, vykusią Vindzoro pilyje, esančioje į vakarus nuo Londono, stebėjo milijoninė televizijos auditorija, visuomenę raginant likti nuošalyje dėl pasaulinės pandemijos.

Ceremonijoje dalyvavo daugiau nei 700 karinių pajėgų narių, tarp jų – karinių orkestrų, garbės sargybos padalinių nariai ir karinio jūrų laivyno trimitininkai. Tačiau koplyčioje rinkosi tik princo Philipo artimieji.

Balandžio 9 dieną miręs princas Philipas, kuriam buvo 99 metai ir su kuriuo karalienė buvo susituokusi 73 metus, aktyviai dalyvavo savo laidotuvių planavime. Ši ceremonija skirta priminti jo tarnybą Karališkosiose jūrų pajėgose ir su jomis visą gyvenimą besitęsusį ryšį.

Katafalką iki koplyčios eisenoje lydėjo jo ir karalienės vaikai – princas Charlesas, princesė Anne, princas Andrew ir princas Edwardas. Iš paskos taip pat ėjo vaikaičiai princai Williamas ir Harry, nors jiedu nėjo greta. Tarp brolių, kurių santykius aptemdė Harry sprendimas atsisakyti karališkųjų pareigų ir persikelti gyventi į Kaliforniją, žingsniavo jų pusbrolis Peteris Phillipsas, princesės Anne sūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)