Neilgai trukus nuo tos akimirkos, kai birželio 4 d. pasaulį išvydo Lilibet Diana Mountbatten Windsor, mažylė buvo pristatyta pačiai karalienei.

Princo Harry ir Meghan Markle dukra, kuri jau pateko į istoriją kaip pirmasis karališkosios šeimos branduolio vaikas, gimęs ne Jungtinėje Karalystėje, su karaliene susipažino vaizdo skambučio metu.

Kaip People.com teigia šaltiniai, Sasekso kunigaikščiai „buvo devintame danguje ir labai nekantravo pasidalinti su visais nuostabia žinia, kad į pasaulį atėjo jų dukra“ – norėjo tai padaryti vos grįžę namo iš Santa Barbaros „Cottage“ ligoninės, esančios netoliese poros namų Montesite, Kalifornijoje.

Pora mažylės vardą karalienei atskleidė dar prieš jos gimimą. Skelbiama, kad dukrą pavadinti Lilibet įkvėpė faktas, jog būtent taip vaikystėje buvo vadinama Elžbieta II. Į ją taip meiliai kreipdavęsis ir sutuoktinis.

Antrasis mažosios Lilibet vardas – Diana. Šis vardas suteiktas 36 metų princo mamos garbei.

Be to, mergaitės vardas – gražus gestas, skirtas ir Meghan mamai Doriai Ragland, kuri vaikystėje dukrai buvo davusi pravardę „Flower“ (liet. Gėlelė).

Kaip teigia karališkasis istorikas Robertas Lacey‘is, princas Harry ir karalienė Elžbieta II džiaugiasi ypatingu ryšiu, kuris itin sustiprėjo po tragiškos princesės Dianos mirties 1997 metais.

„Tam tikra prasme ji buvo Harry ir Williamo pamotė. Visi buvo labiausiai susirūpinę Wiliamo kaip būsimojo karaliaus auginimu, tačiau karalienė sugebėjo sukurti labai gražų santykį ir su princu Harry, jie visada galėjo vienas su kitu atvirai pasikalbėti. Ta abipusė meilė niekur nedingo ir po šiai dienai nepaisant visų negandų“, – teigia istorikas.

Atstumas ryšiui taip pat nekenkia. Harry „Late Late Show“ vedėjui Jamesui Cordenui dar vasarį atskleidė, kad 95 metų karalienė ir jos vyras, jo senelis princas Philipas, miręs balandį, per „Zoom“ platformą apžiūrėjo augančią jo ir žmonos Meghan šeimą, namus. Harry džiaugiasi, kad seneliai galėjo pamatyti ir savo proanūkį Archie, kuris tuo metu bėgiojo aplink.

Kada Harry ir Meghan karališkąją šeimą su dukrele supažindins gyvai, sunku pasakyti. Manoma, kad, jeigu nesukliudys koronaviruso situacija, šeima atvyks praleisti Kalėdų Sandringame.

Šeima į Jungtinę Karalystę greičiausiai vyks ir 2022 metų liepą, kai bus minimas platininis karalienės valdymo jubiliejus – soste ji bus praleidusi 70 metų. Iki tol Harry į Londoną skris vienas, kur liepos 1-ąją atidengs motinos garbei sukurtą skulptūrą Kensingtono rūmuose.

Po jau kuris laikas santykius su šeima temdančių nesutarimų ir sprendimo persikelti gyventi į Jungtines Valstijas, tai bus ilgai laukta galimybė Harry, kuris balandį buvo grįžęs į senelio laidotuves, karališkajai šeimai pristatyti savo jau 4 asmenų šeimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)