„Princas Harry ir jo žmona Meghan – Sasekso kunigaikščiai – su didžiuliu džiaugsmu pasaulyje sutiko dukrą Lilibet Lili Dianą Mountbatten Windsor“, – buvo teigiama pranešime, kuris sekmadienį buvo paskelbtas poros fondo „Archewell“ puslapyje internete.

Pranešime laiminga pora taip pat dalijasi padėkos žodžiais: „Birželio 4-ąją buvome palaiminti dukros Lili atėjimu į šį pasaulį. Ji nuostabesnė nei galėjome įsivaizduoti, esame labai dėkingi visiems, kurie mums iš viso pasaulio siuntė savo meilę ir maldas. Dėkojame visiems už gerumą ir paramą tokiu mūsų šeimai ypatingu metu“.

Apie naujagimės vardą rašyta ir kalbėta labai daug: mažylė pavadinta savo prosenelės karalienės Elžbietos II ir savo močiutės princesės Dianos garbei. Tik kodėl Megham Markle nusprendė gimdyti būtent Santa Barbaros „Cottage“ ligoninėje, o ne kurioje nors kitoje?

Meghan Markle ir princo Harry dukra pasaulį išvydo Santa Barbaros „Cottage“ ligoninėje

Santa Barbaros „Cottage“ ligoninė įsikūrusi pačiame miesto centre, netoliese Montesito rajono, kur gyvena Sasekso kunigaikščiai. Jau nekalbant apie patogią vietą, Meghan būtent šią gydymo įstaigą pasirinko ir dėl to, kad jai ilgą laiką vadovavo būtent moterys. Kaip teigiama pačios ligoninės puslapyje internete, ji buvo įkurta 1888 metais – ją įsteigė penkiasdešimt moterų, norėjusių pasiūlyti prieinamesnę sveikatos priežiūrą.

Dabar ši ligoninė veikia kaip pelno nesiekianti gydymo įstaiga, kur dirba per 600 skirtingų sričių profesionalų. Gimdymo centras įrengtas taip, kad atitiktų visų gimdyvių poreikius. Kiekvienoje palatoje galima rasti patogų krėslą, supamąją kėdę ir sofą su daugybę pagalvėlių, kad patogiai jaustųsi tiek pati gimdyvė, tiek ją lydintis asmuo. Be to, vaizdo įraše, kuris, deja jau ištrintas, ligoninės atstovai pažymi, kad kiekvienoje palatoje veikia bevielis internetas, yra televizorius, užkandžių, burbulinė vonia bei kitų privalumų.

Prakalbus apie kainą, gimdyti Santa Barbaros „Cottage“ ligoninėje, nepaisant gražios istorijos, nėra jau taip pigu. Kaip skelbė „The Daily Mail“, natūralus gimdymas čia kainuoja apie 14 tūkst. dolerių, o cezario pjūvis – apie 20 tūkst. Princo Harry ir M. Markle pirmagimis Archie gimė Londono „Portland“ ligoninėje, kur gimdymo kainos taip pat prasideda nuo maždaug 10 tūkst. skaičiuojant doleriais.

Negana to, ligoninėje, kurioje gimė Lili, mokama ne tik už gimdymo paslaugas, bet ir už palatą. Daily Mail skelbia, jog tai Meghan ir Harry papildomai galėjo kainuoti iki 37 tūkst. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)