Kaip rašo People.com, savo dukterį Meghan ir Harry gali pavadinti Philippa – šis vardas būtų ypatingas dėl kelių priežasčių.

Pora antrojo vaiko susilauks šią vasarą. Po princo Harry senelio princo Philipo mirties balandžio 9 d. dažniausiai prognozuojamas būsimasis mažylės vardas yra Philippa. Šis vardas simbolizuotų ne tik pagarbos Edinburgo kunigaikščiui išreiškimą. Jis turi ir istorinę svarbą, mat tokiu būdu būtų pagerbta Philippa de Hainault, karaliaus Edwardo (Eduardo) III žmona, kuri, kaip manoma, buvo pirmoji juodaodė Anglijos karalienė, rašo people.com.

XIV a. gyvenusi Philippa buvo juodaodžių maurų kilmės, nurodo Afrikos ir Amerikos registras. Dėl atjaučiančio būdo ji buvo itin mėgstama liaudies. Karalienė pagarsėjo tuo, kad 1347-aisiais įtikino savo vyrą pasigailėti Kalė miestiečių, kuriuos po sėkmingos miesto apgulties jis planavo nubausti mirties bausmėmis, tokiu būdu siekdamas įbauginti miesto gyventojus. Metraštininkas Jeanas Froissartas Philippą apibūdino kaip „švelniausią, dosniausią, maloniausią to meto karalienę“.

Philippa mirė 1369-aisiais Vindzoro pilyje ir yra palaidota Vestminsterio abatijoje šalia aštuoneriais metais vėliau mirusio karaliaus Edwardo III.

Toks vardas mažylei būtų itin reikšmingas, nes pati Meghan yra mišrios rasės atstovė ir apie savo kilmę kalba su pasididžiavimu.

„Noriu pasisakyti: nors esu čia su savo vyru ir atstovauju karališkajai šeimai, norėčiau, kad žinotumėte, jog esu ne tik karališkosios šeimos atstovė, bet ir motina, žmona, moteris, juodaodžių rasės atstovė, jūsų sesuo. Esu drauge su jumis ir stengiuosi dėl jūsų“, – 2018-aisiais vizito Afrikoje metu pareiškė M. Markle.

39-erių Meghan ir 36-erių princas Harry 2019-ųjų gegužę gimusį sūnų pavadino Archie. Vėliau, pranešę, kad savo labdaros organizaciją pavadino „Archewell“, jie išsamiau paaiškino, kodėl sūnui išrinko tokį vardą.

„Dar iki „SussexRoyal“ šovė mintis apie „arche“ – senovės Graikijos žodį, reiškiantį „veiksmo šaltinis“. Mes šią idėją susiejome su labdaros organizacija, kurią siekėme vieną dieną įkurti, be to, tai tapo įkvėpimu mūsų sūnaus vardui. Tai reiškė prasmingą, reikšmingą veiklą. Pavadinime „Archewell“ susijungia senovinis žodis, reiškiantis stiprybę ir veiksmą, ir kitas žodis, užsimenantis apie giliai glūdinčius išteklius, kuriais kiekvienas turime pasinaudoti“, – pasakojo Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė.

Po princo Philipo mirties balandį vienas iš Jungtinės Karalystės lošimų portalų ėmė fiksuoti, kad prognozės, jog Meghan ir Harry duktė bus pavadinta Philippa, populiarumas auga.

„Nepanašu, kad entuziazmas dėl šio vardo sumažėtų“, – sakė kompanijos atstovė Jessica O'Reilly.

Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė nebūtų vieninteliai, savo vaiko vardo pasirinkimu pagerbę anapilin iškeliavusį princą Philipą. Harry pusseserės princesė Eugenie ir Zara Tindall atidavė pagarbą savo seneliui dar iki šio mirties, antruoju savo sūnų vardu pasirinkdamos Philipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)