Nors pastaruosius porą metų didžiausio dėmesio susilaukia Jungtinės Karalystės princas Harry ir jo žmona M. Markle, po naujausių įvykių, pavyzdžiui, princo Philipo mirties ir itin didelio populiarumo sulaukusio serialo „The Crown“, žmonės vėl pradėjo domėtis ir senesnės kartos karališkosios šeimos nariais. Naujausiame serialo sezone daugiausia dėmesio skiriama princesės Dianos, Charleso ir dabartinės jo žmonos Camillos Parker Bowles santykiams. Nemenką skandalą neseniai sukėlė ir paviešinta tikroji tiesa dėl tuometinio žurnalisto Martino Bashiro ir princesės Dianos interviu. Interviu rodžiusi BBC už nederamą žurnalisto elgesį jau atsiprašė viešai.

„The Crown“ palietė ir princesės Anne bei Kornvalio kunigaikštienės santykių temą – jos buvo labai gerai pažįstamos dar prieš tapdamos vienos šeimos narėmis. Daug kam nežinomas faktas - moterys buvo įsivėlusios į meilės trikampį, o galbūt netgi keturkampį.

Princesė Anne XX amžiaus aštuntą dešimtmetį draugavo su Camillos Parker Bowles buvusiu vyru

1970 metų birželį Anne, kuriai tuomet buvo devyniolika, nuėjo į pasimatymą su žavingu britų kariuomenės pareigūnu Andrew Parkeriu Bowlesu. Jeigu jums jo pavardė atrodo iki skausmo pažįstama, tai dėl to, kad jis vėliau vedė Camillą Shand, kuri paėmė jo pavardę ir tapo Camilla Parker Bowles. Kaip teigia knygos „Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life“ autorė Sally Bedell Smith, Andrew ir Camilla susipažino XX amžiaus septintojo dešimtmečio pabaigoje. O į pasimatymą su Anne Andrew nuėjo po kelerių metų. Andrew ir Camillos santykiai buvo audringi, romanas tai nutrūkdavo, tai atsinaujindavo, o tai reiškia, kad kažkuriuo metu visi trys galėjo būti įsipainioję į meilės trikampį.

Princesė Anne ir Andrew Parkeris Bowlesas

Tik, panašu, kad tie santykiai nebuvo labai rimti. Kaip kad trečiojo „The Crown“ sezono devintoje serijoje savo šeimai pareiškė Erin Doherty vaidinama princesė Anne, ji ir Andrew paprasčiausiai „smagiai leido laiką“. Niekas negali patvirtinti, kad toks pokalbis tarp karalienės ir jos dukros iš tikrųjų kažkada vyko, tačiau B. Smith tvirtina, kad poros bendravimas niekada nebuvo orientuotas į ilgalaikius santykius. Iš esmės to pagrindinė priežastis ta, kad Andrew – katalikas.

Būtent dėl to jis ir nebuvo tinkama antroji pusė karalienės dukrai. Nors porą ir suartino meilė žirgams, nei vienas, nei kitas niekada rimtai nesvarstė rimtų santykių, galinčių pasibaigti vedybomis, galimybės, teigia žiniasklaida.

Karališkosios šeimos brolio ir sesers santykiai su Camilla ir Andrew Parkeriu Bowlesu

Labai sunku tiksliai pasakyti, kada princesė Anne ir Andrew Parkeris Bowlesas galutinai nutraukė santykius. „Neaišku, kada jų aistra išblėso, tačiau Anne niekada netrūko gerbėjų“, – sako biografė Sally Bedell Smith. Ir tai nutiko prieš 1973 metus, kai Andrew ir Camilla susižadėjo. Kaip tvirtina biografė, trisdešimties ribą perkopęs Andrew tuo metu patyrė nemenką spaudimą „kam nors įsipareigoti“. Tuo metų jų santykiai su Camilla buvo audringi, pora tai skirdavosi, tai taikėsi. Tokia situacija tęsėsi kelerius metus.

„Jausdamas didžiulį spaudimą žengti šį atsakingą žingsnį, galiausiai jis pasipiršo merginai, su kuria su pertraukomis bendravo septynerius metus“, – knygoje „Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life“ teigia autorė.

Prieš 1973 metų liepos 4-ąją ištekėdama už Andrew, Camilla susitikinėjo su princu Charlesu. Teorijų, kaip Camilla ir Charlesas susipažino, iš tiesų daug, tačiau S. Bedell Smith teigia, kad porą 1972 metų viduryje supažindino bendra bičiulė. „Pirmasis Charleso ir Camillos susitikimas įvyko Lucios Santa Cruz bute Londone surengtame vakarėlyje“.

Andrew tuo metu tarnavo kariuomenėje. Camillos ir Charleso santykiai netrukus tapo labai artimi. Kai atlikti tarnybos išvyko ir galiausiai sugrįžo Charlesas, Camilla jau buvo pažadėjusi savo ranką ir širdį atiduoti Andrew. Taigi nebuvo taip, kad britų karališkosios šeimos atstovai būtų vienu metu artimai bendravę su Camilla ir Andrew, kaip kad rodoma seriale „The Crown“. Žinoma, yra su tuo ir nesutinkančių.

Karališkoji biografė: Camila Parker Bowles su princu Charlesu draugavo norėdama atkeršyti

Camilla Parker Bowles draugavo su Andrew Parkeriu Bowlesu dar prieš jam užmezgant romaną su princese Anne, skelbiama, kad jis dėl karališkosios šeimos atstovės metė kitas tuo metu mergintas dailiosios lyties atstoves, sako biografė Penny Junor. Tik Camilla buvo pametusi galvą tik dėl Andrew, ir taip buvo visada, tvirtina ji.

Kai Camilla susipažino su princu Charlesu XX amžiaus aštunto dešimtmečio pradžioje ir suprato, kad princą iš karto labai sudomino, ji įžvelgė galimybę atkeršyti tiek Andrew, tiek jo meilužei princesei Anne.

Princas Charlesas ir Camilla Parker Bowles

„Ji buvo be proto įsimylėjusi Andrew, bet jis buvo mergišius, jis buvo jai neištikimas, net ir su jos draugėmis... Taigi, kai buvo supažindinta su Jungtinės Karalystės princu Charlesu ir iš karto suprato, kokia ypatinga jis ją laiko... pagalvojo „juk Andrew dabar su princese Anne, o aš susipažinau su jos broliu, puiki proga pamokyti Andrew“. Ir ji leidosi į nuotykį su princu Charlesu“, – tvirtina P. Junor.

Nors Camilla norėjo abiem pasiųsti žinutę, ji buvo labiau suinteresuota atkreipti Andrew dėmesį nei įskaudinti princesę Anne. Galiausiai juk Anne davė aiškiai suprasti, kad ji romano su Andrew nevertina rimtai ir jokių vilčių dėl jų bendros ateities nepuoselėja, ką tvirtina ir princo Charleso biografė S. Bedell Smith. Maždaug tuo pat metu, kai Camilla ir Andrew 1973 metų pradžioje paskelbė apie savo sužadėtuves, princesė Anne pranešė susižadėjusi su Marku Philipsu ir ištekėjo praėjus vos kelioms mėnesiams po Parker Bowlesų vestuvių, patikslina „Harper‘s Bazaar“.

Tiek princesė Anne, tiek Camilla Parker Bowles su Andrew palaiko draugiškus santykius

Nors tas meilės trikampis, o galbūt netgi keturkampis, savo laiku ir buvo tikras galvos skausmas britų karališkajai šeimai, panašu, kad galiausiai viskas išsisprendė labai gražiai ir sklandžiai. Camillos ir princo Charleso meilė atsidūrė kitame meilės trikampyje, atvertusiame bene tamsiausią skyrių britų karališkosios šeimos istorijoje, kurį simbolizavo bjaurios skyrybos su princese Diana ir tragiška jos žūtis Paryžiuje. Likusių su šia istorija susijusių asmenų santykiai – netgi gana draugiški.

Po trumpo, bet audringo romano Anne ir Andrew susiejo ilgametė draugystė, kuri tęsiasi iki pat šiol. Princo Charleso biografė S. Badell Smith pažymi, jog princesė Anne netgi paprašė Andrew tapti jos antrojo vaiko Zaros Philips (dabar Tindall) krikštatėviu. Seni pažįstami dažnai pastebimi besišnekučiuojantys įvairiuose renginiuose, jiems kompaniją palaiko ir minėtoji Zara, o tai leidžia daryti išvadą, kad didžiausią įtampą šiame meilės trikampyje kėlė Camillos ir Charleso romanas.

Camilla ir Andrew, kuriuos sieja du vaikai ir penki anūkai, po skyrybų 1995 metais taip pat liko draugais. Dar po metų buvo baigtos princo Charleso ir Dianos skyrybos. Tiesą sakant, Andrew ir jo antroji žmona Rosemary Pitman dalyvavo civilinėje Camillos ir Charleso vestuvių ceremonijoje 2005 metų balandžio 9-ąją. Kai 2010 metais R. Pitman mirė nuo vėžio, Camilla, kaip skelbė „Marie Claire“, dalyvavo jos laidotuvėse.

Ar princesė Anne turi nuoskaudų?

Nemažai artimos aplinkos šaltinų ir karališkosios šeimos ekspertų tvirtina, kad Charleso sesuo princesė Anne ir žmona Camilla Parker Bowles vis dar nešiojasi akmenį užantyje dėl XX amžiaus aštuntojo dešimtmečio įvykių, susijusių su Andrew Parkeriu Bowlesu. Nors viešumoje ir apsimeta, kad viskas gerai, iš tikrųjų moterys, esą, negali viena kitos pakęsti.

Situacija tapo dar keblesnė, kai tuometinius įvykius ekranizavo serialo „The Crown“ kūrėjai, teigia 2020 metais „New Idea“ kalbintas šaltinis. Jo teigimu, Anne – vienintelė, nesutarianti su Camilla. „Be to, Anne praktiškai neturi progos pabendrauti su broliu, nes Camilla visada įkiša savo trigrašį. Manau, kad Camilla labai norėtų, kad Anne jai suteiktų dar vieną šansą ir pagaliau atsisveikintų su praeitimi“, – teigia šaltinis.

Princesė Anne

Kūno kalbos ekspertė Judi James „Express“ sakė nepastebėjusi, kad moterys šalia viena kitos įsitemptų, ne kartą yra tekę matyti jas bendraujančias renginiuose.

„Turint omenyje, kokia praeitis jas sieja, juk Anne turėjo romaną su buvusiu Camillos vyru, Anne ir Camillos santykiai galėtų būti itin sudėtingi. Tiesą sakant, jos atrodo toleruojančios viena kitą ir susidaro įspūdis, kad bendrauja kaip dvi senos pažįstamos“, – savo nuomonę pateikia ekspertė.

Savo nuomonę J. James grindžia pavydžiu iš 2019 metų karališkosios šeimos apsilankymo Kalėdų pamaldose, kuriuose abi moterys pasirodė vilkinčios labai panašius ansamblius. „Camilla sureagavo labai teigiamai, abi moterys iš to skaniai pasijuokė“, – savo ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)