Serialas „Draugai“ buvo kuriamas net dešimt sezonų nuo 1994 iki 2004 metų, rašo people.com.

Šeši aktoriai pasidalijo įžvalgomis, ką jiems reiškė vaidinti viename iš populiariausių serialų televizijos istorijoje.

"Friends: The Reunion" kadras

„Tai buvo nuostabus metas. Viskas supuolė tiesiog tobulai. Visi susibičiuliavome iš tikrųjų, atsirado tikra draugų chemija. Tas serialas pakeitė mano gyvenimą ir amžiams liks jo dalimi – ne tik mums visiems, kurie jį kūrė, bet ir tiems, kas jį žiūrėjo. Nuostabu tai žinoti. Esu visiems labai dėkinga, visus labai myliu“, – kalbėjo 56 metų C. Cox.

Štai ką naujo sužinojome iš „Friends: The Reunion“:

J. Aniston ir D. Schwimmeris simpatizavo vienas kitam

52 metų J. Aniston ir 54 metų D. Schwimmeris atskleidė, kad trauką vienas kitam jautė ne tik jų personažai Rachel ir Rossas. „Per pirmą sezoną buvau kaip reikiant susižavėjęs Jen. Buvo metas, kai tikrai vienas kitam kaip reikiant simpatizavome. Bet praplaukėme vienas pro kitą kaip du laivai, nes turėjome antrąsias puses, tad mūsų santykiai niekada neperžengė tos ribos“, – į vedėjo Jameso Cordeno klausimą apie simpatijas filmavimo aikštelėje atsakė D. Schwimmeris.

J. Aniston pridūrė: „Tiesą sakant, pamenu, kaip kartą Davidui sakiau: „Bus labai nemalonu, jeigu pirmą kartą iš tikrųjų pasibučiuosime per nacionalinę televiziją“. Ir tikrai pirmasis bučinys buvo toje kavinėje. Visas simpatijas mes perkėlėme į Rosso ir Rachel santykius“.

Serialo "Friends" aktoriai

C. Cox tarp dekoracijų slėpdavo scenarijų

Vaikščiojant aplink „Stage 24“, 53 metų M. LeBlancas pajuokavo, kad C. Cox vaisių lėkštėje ant Monicos virtuvės stalo slėpdavo scenarijų. „Vieną dieną jį pamačiau ir sakau: „Kas čia per velnias?“. O ji: „Rūpinkis savo reikalais“. Tą kartą prieš filmuojant M. LeBlancas jį specialiai paslėpė, tad C. Cox buvo kaip reikiant įsiutusi.

57 metų L. Kudrow taip pat teigia pastebėjusi, kad virtuvės kriauklėje visada būdavęs scenarijus, bet tada niekaip nesusigaudė, kodėl ir kieno jis buvo. Dabar paaiškėjo, kad tai buvusi C. Cox strategija.

„Oho, kiek pokalbių turėjau su tais obuoliais. Mano tikrai trumpa atmintis, pripažįstu!“, – juokėsi aktorė.

"Friends: The Reunion" kadras

„Draugų“ kūrėjai turėjo melsti D. Schwimmerį pas juos dirbti

Kaip teigia vienas iš serialo kūrėjų Davidas Crane‘as, serialui atrinkti aktorius buvo „tikrai labai sunku“, tačiau Rosso Gellerio personažą kūrė galvodami būtent apie D. Schwimmerį: „Buvome matę Davidą prieš metus besibandantį kitam vaidmeniui“. M.Kauffman pridūrė, kad jiems labiausiai patiko jo „kaip žemę pardavusio“ mimika.

D.Crane‘as prisimena: „Bandėme prikalbinti Davidą pas mus vaidinti, bet jis buvo padėjęs tašką darbams televizijoje. Turėjo labai blogos patirties kitame seriale. Tuo metu jau gyveno Čikagoje ir vaidino teatre“. D. Crane‘as sako, kad jiems teko „maldauti“ ir „įkalbinėti“ aktorių suteikti jiems šansą. Ir nors M. Kauffman tvirtina, kad būsimam Rossui Gelleriui siuntinėjo dovanų krepšius, D. Crane‘as to neprisimena ir teigia, kad siuntė tik scenarijų susipažinimui. „Mes jį norėjome įtikinti, kad, nepriklausomai nuo to, kokios patirties jis turėjo, pas mus viskas bus kitaip. Pažadame. Ir jis galiausiai sutiko“, – pasakoja D. Crane‘as.

M. LeBlancas kadaise filmavimo aikštelėje susižeidė ranką

Prieš kiekvieno filmavimo pradžią, aktoriai dėl sėkmės apsikabina. Ir vieną kartą, kai to nepadarė, M. LeBlancas susižalojo ranką. Tai įvyko filmuojant trečiojo sezono seriją „The One Where No One's Ready“. Nelaimė įvyko filmuojant Joey ir Chandlerio konfliktą dėl kėdės.

„Filmavome tris kartus, ir visi buvo puikūs. Nežinau, kodėl sugalvojome, kad reikia perfilmuoti ketvirtą kartą“, – per interviu sakė M. Kauffman. Incidentą puikiai pamena ir pats aktorius: „Turėjau peršokti kavos staliuką, ir kažkaip užkliuvau. Kojos atsidūrė ore, kritau, išniro petys“. Aktorius buvo skubiai nugabentas į ligoninę, filmavimą dienai teko nutraukti. Galiausiai trauma atsidūrė seriale.

"Friends: The Reunion" kadras

Aktoriai negalėjo pakęsti beždžionės Marcelio – ypač D. Scwimmeris

Išskyrus J. Aniston, visi iki vieno serialo aktoriai negalėjo pakęsti darbo su Rosso beždžionėle Marceliu. D. Schwimmeris buvo tas, kuriam Marcelis kėlė didžiausią stresą.

„Tikrai myliu gyvūnus. Mėgstu primatus. Tikrai neturiu nieko prieš gyvūnus, galima sakyti, kad esu gyvūnų mylėtojas. Bet štai su Marceliu kilo bėdų. Žinoma, beždžionė buvo treniruota, žinojo, ką ir kaip daryti, tiksliai pagal laiką. O štai filmuojant kartais juk ne viskas pagal planą, ta beždžionė kaip reikiant visus išvesdavo iš kantrybės. Filmavimo aikštelėje buvo tikras chaosas. Tekdavo kartoti ir kartoti scenas, nes Marcelis susimaudavo. Tai nesiliovė, turėjome filmuoti labai juokingą sceną, bet beždžionė nedarė, ko iš jos norėta. Tad vėl viskas iš naujo“, – piktinosi laukiniu kolega D. Schwimmeris.

D. Schwimmeris taip pat pridūrė, kad, kai beždžionė ilsėdavosi jam ant peties, ateidavo prižiūrėtojas ir maitindavo ją vikšrais: „Taigi, ta beždžionė man ant peties tupi, ima tuos vikšrus, darinėja ir ėda“.

„Draugų“ kūrėjai nežinojo, kiek toli nueis Monicos ir Chandlerio romanas

Po to, kai ketvirtame sezone prasidėjo slapti Monicos ir Chandlerio pasimatymai Londone, M. Kauffman sako, kad kūrėjai suprato, kad iš to gali šis tas išeiti, tik neaišku, kas. Net ir kurdami penktą sezoną, jie nebuvo tikri, „kaip toli seriale gali nueiti šis romanas“. O nuėjo labai toli – iki vestuvių septintame sezone.

"Friends: The Reunion" kadras

„Draugų“ kūrėjai iš pradžių norėjo, kad Rachel vaidintų C. Cox

D. Crane‘as prisimena, kad, kai vyko aktorių atranka, jiems buvo gana sunku rasti aktorę, kuri galėtų vaidinti Monicą Geller. „Tuo metu mes kažkodėl Courtney matėme Rachel vaidmenyje“, – sakė D. Crane‘as.

„Sutikome su Courtney Cox, ji mums paaiškino, kodėl nemano, kad būtų gera Rachel. Įrodė, kad ji geresnė Monica – ir ji buvo absoliučiai teisi. Courtney tam personažui suteikė labai gražios gyvybės. Tai, kaip jai pavyko sukurti šį personažą, pranoko visus mūsų lūkesčius“, – pridūrė M. Kauffman.

L. Kudrow nemėgsta į save žiūrėti televizoriaus ekrane

L. Kudrow papasakojo apie tai, kaip dar kartą žiūrėjo serialą kartu su vyru Michaelu Sternu: „Jam „Draugai“ patinka labiau nei man. Tiesiog negaliu į save žiūrėti, man tai kančia“.

Serialo "Friends" aktoriai

M. Perry prisipažino, kaip svarbu jam buvo prajuokinti kitus

Bekalbant apie filmavimo kasdienybę, 51 metų M. Perry prisipažino, kaip svarbu jam būdavo prajuokinti kolegas. „Man tai buvo gyvybės ir mirties klausimas, norėjau bet kokia kaina aplinkinius prajuokinti. Žinoma, suprantu, kad tai nenormalu. Kartais būdavo, kad pasakau eilutę, o niekas nesijuokia. Išpildavo prakaitas, kone konvulsijos iš tų nervų prasidėdavo – kodėl niekas nesijuokia? Tikrai tokiais momentais pakrikdavo nervai. Ir tas siaubas mane aplankydavo kiekvieną vakarą“.

Joye dubleriu buvęs aktorius vos netapo tikruoju Joye

„Draugų“ vykdomasis prodiuseris Kevinas Brightas sako, kad 53 metų M. LeBlancas galėjo vaidmens seriale ir negauti, bet per atranką pasirodė tiesiog puikiai. Prieš tai vaidmuo buvo siūlytas Louisui Mandylorui, kuris galiausiai atsidūrė „Drauguose“, kur vaidino aktorių, vardu Carlas. Joey nusamdė Carlą suvaidinti jo dvynį.

Serialo "Friends" aktoriai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)