Atviroje instagramo žinutėje, kurioje papasakojo savo potyrius sergant dismorfiniu kūno sutrikimu, 27-erių metų amžiaus mados dizainerė rašė, kad „bausdavo save už tai, jog nėra panaši į savo mamą“, skelbia yahoo.com.

„Mane piktino panašumas į tėvą, nes buvau įsitikinusi, kad mano „vyriškas“ veidas yra vienintelė nepatrauklumo priežastis“, – pridūrė T. Willis.


Tiesa, galiausiai ji suprato, kad „klydo“ ir kad „yra brangi ir mylima, nepaisant išvaizdos ar amžiaus“.
Moters teigimu, tai viena iš daugelio pamokų, kurias išmoko bėgant metams. Socialiniame tinkle paskelbusi savo ir savo garsiosios mamos nuotraukų, T. Willis taip pat pasidalijo įžvalgomis apie senėjimą ir meilę sau.

„Senėjimas – mums nepavaldus procesas, – rašė ji. – Laikas bėga, ir tavo išvaizda keičiasi.“

Dar viena išmokta pamoka: „Prieš bandydamas „pagydyti“ išorę, pirmiausia turi užgydyti žaizdą savo sieloje.“

Prie savo seserų Rumer ir Scout, kurios socialiniuose tinkluose irgi atvirai prakalbo apie psichinę sveikatą, prisijungusi Tallulah pateikė patarimų žmonėms, kuriuos kamuoja dismorfinis kūno sutrikimas ar nesaugumo jausmas.

„Stebėkite ypatingus ir įspūdžių lengvai paveikiamus asmenis aplink jus bei jų prieigą prie socialinių tinklų, taip pat potencialias erzinančias nuotraukas ar ženklus, kad didžiulis dėmesys savo išvaizdai reiškia šį tą daugiau nei norą gerai jaustis savo kūne, – dėstė T. Willis, kuriai praėjusį rudenį teko pašalinti asmenukę, komentatoriams pasiskundus, kad jos kūnas „erzina“. – Visi norime gerai jaustis ir pasitikėti savimi, bet kai šis noras pamažu užvaldo visą jūsų esybę, ieškokite pagalbos. Nesigėdykite, tai nėra „kvaila, bevertė problema“, tai tikras psichologinis skausmas. Aš jus puikiai suprantu ir atjaučiu jūsų vargus.“


Holivudo žvaigždės dukra atskleidė keletą būdų, kaip ištrūkti iš „dismorfinio kūno sutrikimo duobės“, įskaitant socialinių tinklų atsisakymą, veidrodžių vengimą, rašymą („tiesiog užrašykite viską, kas kirba jūsų galvoje“), kvėpavimo pratimus, maudymąsi vonioje ir pagalbos ieškojimą.

„Raskite saugų asmenį, bendraminčių būrelį ar bendruomenę, kuriai galėtumėte papasakoti apie suerzinusią akimirką ir konkrečiu metu slegiančias problemas“, – pasiūlė ji.


Nemažai komentatorių, įskaitant Tess Holliday, gyrė ją už atvirumą ir drąsą parodyti, kad yra pažeidžiama. Praėjusį mėnesį T. Willis prisipažino „paslydusi ir pasidavusi itin neigiamoms mintims, kurių manė seniai atsikračiusi.“

„Negali išjungti vidinio balso, staiga prarandi savikontrolę ir akimirksniu sugrįžta nesaugumo jausmas bei įvairios mikromanijos“, – instagrame nurodė T. Willis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)