Gegužės 18 d. knygynuose pasirodysiančioje knygoje „Zero Fail: The Rise and Fall of the Secret Service“, kurią parašė Pulitzerio prizą laimėjusi „The Washington Post“ reporterė Carol Leonnig, pasakojama apie buvusio Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidento Donaldo Trumpo jauniausios dukters ir Donaldo Trumpo jaunesniojo žmonos (dabar – jau buvusios) „nederamus ir, galbūt, pavojingai artimus“ santykius su Slaptosios tarnybos agentais. Tiffany Trump atstovė spaudai šią informaciją neigia, praneša people.com.

„The Guardian“ ir „The Washington Post“ gavo išankstinių C. Leonnig knygos egzempliorių. Remiantis „The Guardian“ duomenimis, autorė cituoja Slaptosios tarnybos agentus, kurie neva teigia, kad Vanessa Trump „ėmė susitikinėti su vienu iš agentų, paskirtų saugoti ją ir jos šeimą“.

Nėra aišku, kada prasidėjo ši artima draugystė. V. Trump padavė skyrybų prašymą 2018 m. kovo mėnesį. Įvykus skyryboms, šaltiniai atskleidė „People“, kad poros santykiai pašlijo po pranešimų apie D. Trumpo jaunesniojo romaną su realybės šou „Celebrity Apprentice“ dalyve. Nors juodu galiausiai susitaikė ir susilaukė daugiau vaikų, visgi santykių pamatai pradėjo klibėti dar gerokai prieš oficialų santuokos nutraukimą.

„Dar prieš D. Trumpui nusprendus kandidatuoti į JAV prezidento postą jų santykiai buvo įtempti“, – 2018 m. kovo mėnesį „People“ sakė vienas šaltinis. Jo teigimu, D. Trumpas jaunesnysis ir V. Trump gyvena „atskirus gyvenimus“.

Vadovaujantis C. Leonnig knyga, T. Trump taip pat užmezgė santykius su Slaptosios tarnybos agentu, pradėjusi „su juo leisti neįprastai daug laiko“, kai išsiskyrė su ankstesniu vaikinu.

Slaptosios tarnybos pareigūnai „sunerimo, kaip artimai bendrauja Tiffany ir aukštas, tamsiaplaukis ir gražus agentas“, – rašo „Zero Fail: The Rise and Fall of the Secret Service“ autorė.

Agentas buvo perkeltas dirbti kitur, nors tiek jis, tiek T. Trump tvirtino, kad jokių nederamų santykių nebuvo. Nėra aišku, ar šis incidentas įvyko D. Trumpo prezidentavimo laikotarpiu.

Paprašytas pakomentuoti C. Leonnig knygą ir joje pateikiamą informaciją apie T. Trump ir V. Trump, Slaptosios tarnybos atstovas spaudai sakė: „JAV slaptoji tarnyba žino, kad netrukus bus išleista knyga, kurioje Slaptosios tarnybos įveikti iššūkiai perfrazuojami ir prikeliami naujam gyvenimui. Per visą 156-erių metų trukmės Slaptosios tarnybos gyvavimo istoriją mūsų patyrę agentai visuomet stengiasi sėkmingai vykdyti apsaugines ir tiriamojo pobūdžio misijas.“

T. Trump atstovė spaudai sakė „The Washington Post“, kad „Tiffany santykiai su Slaptosios tarnybos agentais buvo tik darbiniai“ ir kad teiginiai apie romaną „yra viso labo paskalos“. Nei T. Trump, nei V. Trump neatsiliepė į „People“ skambučius bei neatrašė į žinutes.

T. Trump nuo 2019-ųjų susitikinėja su Michaeliu Boulosu. Pora pranešė apie sužadėtuves sausio mėnesį, likus vienai dienai ik D. Trumpo kadencijos pabaigos.

„Susižadėjau su savo gyvenimo meile! Nekantrauju pradėti bendro gyvenimo etapą“, – tada instagrame parašė M. Boulosas, kilęs iš turtingos šeimos, turinčios įmonių Nigerijoje.

Anot šaltinio, juodu susipažino 2018 m. Lindsay Lohan priklausančiame klube Mykonos saloje. Visgi 2019 m. sausio mėnesį kalbėdama su „People“, L. Lohan kratėsi piršlės vaidmens. Aktorės teigimu, ji pati neseniai susipažino su M. Boulosu per bendrus draugus, o savo santykius su T. Trump pavadino „draugiškais“.

C. Leonnig knyga reklamuojama kaip „pirmoji išsamiausia ataskaita apie Slaptosios tarnybos iškilimą ir nuopuolį: nuo Johno Fitzgeraldo Kennedy nužudymo iki nerimą keliančios netinkamos veiklos valdant Barackui Obamai ir D. Trumpui bei Kapitolijaus šturmo sausio 6 d.“

C. Leonnig parašė (kartu su Philipu Ruckeriu) dar vieną knygą apie D. Trumpą – „A Very Stable Genius“. Taip pat ji yra viena iš „The Washington Post“ reporterių, gavusių Pulitzerio prizą už straipsnius apie Edwardo Snowdeno nutekintą Nacionalinio saugumo agentūros informaciją.

Kaip praneša „The Guardian“, C. Leonnig rašo, kad nėra aišku, ar prezidentas D. Trumpas žinojo apie įtarimus, jog jo dukra ir marti užmezgė neįprastus santykius su Slaptosios tarnybos darbuotojais.

C. Leonnig taip pat rašo, kad D. Trumpas skundėsi, jog kai kurie Slaptosios tarnybos agentai buvo pernelyg apkūnūs ir nelabai tiko šiam darbui. Kita vertus, gali būti, kad jis tiesiog supainiojo Baltųjų rūmų personalo narius su savo asmens sargybiniais.

„Noriu, kad šių storulių nebeliktų tarp mano asmens sargybinių, – neva pareiškė D. Trumpas. – Kaip jie apsaugos mane ir mano šeimą, jeigu vos pabėga?“

Prieš sausio mėnesį palikdamas Baltuosius rūmus, D. Trumpas žengė netikėtą žingsnį ir šešiems mėnesiams pratęsė savo suaugusių vaikų, įskaitant D. Trumpą jaunesnįjį, Tiffany, Ericą ir Ivanką, apsaugą.

Buvę prezidentai ir pirmosios šalies ponios gauna apsaugą iki gyvos galvos, bet Slaptosios tarnybos agentai paprastai nesaugo buvusių prezidentų šeimos narių, kurie yra pilnamečiai.

Sausio mėnesį Slaptosios tarnybos šaltinis pranešė „People“, kad D. Trumpas paskutinę akimirką sprendimą dėl apsaugos pratęsimo priėmė kaip „pereinamąjį laikotarpį“ savo vaikams.

Naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas turės patvirtinti tolesnę apsaugą, tada sakė Slaptosios tarnybos šaltinis.

D. Trumpui pralaimėjus 2020 m. prezidento rinkimus, visi jo vaikai, išskyrus Ericą, planuoja persikelti gyventi į Floridos valstiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)