Ant spalvingų abiejų knygų viršelių vaizduojamas suolelis po paukščių nutūptu medžiu.

O viena ne vieną apdovanojimą pelniusio iliustratoriaus Christiano Robinsono iliustracijų M. Markle knygoje vaizduoja tėvą su sūneliu, snūduriuojančius ant suoliuko lauke. Prie jos – tekstas: „Dabar tu ilsėsiesi, stebėsi, kaip auga mūsų sūnus“. Viskas būtų gerai, bet šis paveiksliukas įtartinai labai panašus į vieną iliustraciją iš knygos „Berniukas ant suoliuko“, kur iš viršaus vaizduojami ant suoliuko sėdintys tėvas ir sūnus.

Vienas komentatorius tviteryje parašė: „Praktiškai identiška Corrinne Averiss knygai „Berniukas ant suoliuko“, net ir viršelis“.

Kitas pridūrė: „Tikiuosi, kad autorė, kuria taip negražiai buvo pasinaudota, paduos ją į teismą ir kaip reikiant papurtys! Juk tai „Berniukas ant suoliuko“, autorė Corrinne Averiss“.

Piktinasi ir trečiasis: „Kol dar neišleidote pinigų Harry žmonos knygelei, perskaitykite Corrinne Averiss ir Gabrielio Alborozo „Berniuką ant suoliuko“.

Originalas

Žinia apie M. Markle knygą, kuri kainuos 12,99 svarus ir pasirodys birželio 8-ąją, paskelbta vos prieš kelias dienas. Knygą netrukus antrosios atžalos susilauksianti M. Markle pasirašė kaip „Meghan, Sasekso kunigaikštienė“.

Skelbiama, kad princo Harry žmona savo pirmąją knygą įskaitys ir ją bus galima įsigyti kaip audioknygą. Leidyba patikėta leidyklai „Random House Children's Books“.

Štai ką apie šį savo projektą sako pati M. Markle: „Suoliukas“ prasidėjo kaip eilėraštis, kurį parašiau savo vyrui Tėvo dienos proga. Buvo praėjęs mėnuo po Archie gimimo. Ir tas eilėraštis virto knyga. Christianas sukūrė nuostabias akvarele pieštas iliustracijas, kurios labai subtiliai įkūnijo šilumą, džiaugsmą ir ramybę, kurią suteikia tėvų ir sūnų santykiai jų kelionėje per gyvenimą. Man tai labai svarbu, svarbu ir Christianui. Prie šio projekto dirbome kartu. Mums buvo svarbiausia atvaizduoti tėvo ir sūnaus ryšį. Viliuosi, kad „Suoliukas“ paleis kiekvieną šeimą, kad ir kokia ji bebūtų, kaip kad rezonuoja su maniške“.

Jungtinės Karalystės karališkosios šeimos ekspertai atkreipia dėmesį, kad šiuo metu Meghan ir Harry santykiai su jų tėvais kaip niekada įtempti.

Meghan su savo 76 metų tėvu Thomu nebendrauja jau trejus metus, netgi yra jį padavusi į teismą dėl privatumo pažeidimų.

36 metų princas Harry apkaltino savo tėvą princą Charlesą jį įkalinus karališkojoje šeimoje ir Oprah Winfrey per interviu pareiškė, kad šeima nuo jo atsiribojo finansiškai.

Pranešime spaudai, skirtame knygos pristatymui, teigiama, kad „Suoliukas“ – istorija, „jautriai pasakojanti apie nuolat besikeičiančius tėvų ir sūnų santykius“, kuri visiems primena, kokia skirtinga gali būti meilė ir kaip įvairiai ją galima reikšti modernios šeimos kontekstuose“.

Leidėjai papildo, jog ši knyga „yra apie ypatingą tėvo ir sūnaus ryšį motinos akimis“, o ją parašyti įkvėpė M. Markle vyras ir sūnus.

Išplatintame pranešime M. Markle įvardijama kaip „mama, žmona, feministė ir aktyvistė“, šiuo metu „su savo šeima, dviem šunimis ir augančiu išgelbėtų vištų pulkeliu gyvenanti Kalifornijoje“.

Knygos iliustracijų autorius Ch. Robinsonas kilęs iš Kalifornijos, kur gyvena Meghan, Harry ir Archie. Menininkas bendradarbiauja su „Pixar“ ir „Sesame Street“, yra pelnęs ne vieną garbingą apdovanojimą.

M. Markle, prieš ištekėdama už Jungtinės Karalystės princo, rašė savo tinklaraštį „The Tig“. Taip pat bendradarbiavo su žurnalu „Time“, tačiau „Suolelis“ – pirmasis jos bandymas rašyti knygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)