Portretų fotografas Glennas Grattonas teigia, kad 38-erių princo Williamo ir 39-erių Kate Middleton fotosesija, kurios autorius – įžymybių fotografas Chrisas Floydas, labiausiai pagarsėjęs dešimtojo dešimtmečio britpopo žvaigždžių portretais, yra „miela ir nuoširdi“.

Pasidalijusi savo portretais, pora pasekė 36-erių princo Harry ir 39-erių Meghan Markle pėdomis. Jiedu neseniai paskelbė dvi nespalvotas nuotraukas, kuriomis pranešė apie Meghan nėštumą. Nuotraukoms pora pozavo prie savo 14 mln. vertės namų Kalifornijoje priešais „gyvenimo medį“.


Fotografas G. Grattonas pabrėžia, kad „tarp abiejų nuotraukų egzistuoja aiškūs skirtumai – kitoks pozavimas ir retušavimo ypatumai atspindi abiejų porų požiūrį į karališkąjį gyvenimą. „Šios nuotraukos demonstruoja, kad broliai siekia skirtingų dalykų viešųjų ryšių ir jų įvaizdžio visuomenės akyse atžvilgiu“, – aiškina G. Grattonas.

Jo teigimu, nors „nė vieno atvejo negalima kritikuoti“, Williamo ir Kate nuotraukos atrodo natūralesnės, o štai „į viešuosius ryšius orientuotos“ Harry ir Meghan nuotraukos atrodo surežisuotos.

Žymėdami dešimtąsias santuokos metines, Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė paskelbė du naujus žavingus judviejų portretus, užfiksuotus Kensingtono rūmuose, primena dailymail.co.uk.

Kate Middleton ir princas Williamas

Pora kreipėsi į įžymybių fotografą Chrisą Floydą, labiausiai pagarsėjusį dešimtojo dešimtmečio britpopo žvaigždžių portretais, įskaitant muzikos grupes „Oasis“, „Supergrass“ ir „The Verve“, taip pat serą Paulą McCartney, Davidą Bowie ir tapytoją Davidą Hockney.

Kate ir Williamas įamžinti stovintys savo Londono rezidencijos kieme bei stovintys sode. Abiejose nuotraukose aiškiai matyti, kad porą sieja tvirtas ryšys ir pasitikėjimas, jiedu sklandžiai bendrauja tarpusavyje.

Jaunatviška 39-erių Kate vilki bohemiško stiliaus melsvos spalvos raštuotą susiaučiamą „Ghost Avery“ suknelę, kainuojančią 195 svarus (apie 225 eurus). 38-erių Williamas dėvi puošnaus kasdienio stiliaus drabužius – mėlyną megztuką ir marškinius. Kunigaikštienės plaukai sušukuoti taip, kad kristų lengvomis bangomis. Tokia šukuosena skiriasi nuo griežtesnių ir tamsesnių garbanų, kurias ji mėgo santuokos pradžioje. Na, o Williamas juokaudamas pripažino, kad, lyginant su ankstesniu laikotarpiu, jis paprasčiausiai turi pastebimai mažiau plaukų.

G. Grattonas palygino šias nuotraukas su vaizdais, kuriais ne taip seniai pasidalijo princas Harry ir Meghan, kurie irgi nutarė pozuoti priešais medį savo įspūdingų namų Santa Barbaroje teritorijoje.

Vienoje iš nespalvotų nuotraukų matyti, kaip Los Andžele pora sėdi po medžiu: Meghan guli padėjusi galvą Harry ant kelių, jis glosto jos plaukus, o ji uždėjusi ranką ant pilvo.

Pora šią nuotrauką paskelbė norėdama pranešti, kad Meghan laukiasi antrosios judviejų atžalos.

O kitoje nuotraukoje, kuria pora pasidalijo per Tarptautinę moters dieną, užfiksuota, kaip princas Harry apkabina Meghan, o ji glėbyje laiko judviejų sūnų Archie.

Nuotrauką paskelbė fotografas Misanas Harrimanas netrukus po žymiojo interviu su Oprah Winfrey, kuriame pora pranešė, kad Meghan laukiasi mergaitės.

Fotografas M. Harrimanas išryškino nuotraukos fono svarbą. Jis interviu pasakojo apie „gyvenimo medį“ ir tai, kad „sodas simbolizuoja vaisingumą, gyvybę ir judėjimą pirmyn“.

„Vogue“ fotografas M. Harrimanas tvirtino, kad Meghan ir Harry „jautėsi taip patogiai šnekučiuodamiesi ir džiaugdamiesi esama akimirka, jog net nelabai žinojo, kad tuo metu fotografas įamžina svarbius vaizdus“.

Visgi G. Grattonas su kolega fotografu nesutiko: „Skirtumas tarp dviejų fotosesijų išties akivaizdus, nes Harry ir Megan atrodo labai susikaupę ir susirūpinę viešųjų ryšių niuansais – jie svarsto, ar būsimas vaizdas atitiks jų formuojamą įvaizdį“.

Fotografas aiškino, kad kunigaikščio ir kunigaikštienės nuotrauka tikrai nėra nuoširdi, ir pridūrė: „Tokiais atvejais dažnai pasirenkamos nespalvotos nuotraukos: matyti, kad atlikta daug retušavimo darbų. Tai atlikta subtiliai, visgi matosi akivaizdžiai“.

Kate Middleton ir princas Williamas

Na, o Kate ir Williamo nuotraukas jis pavadino „žaviomis“: „Nė vienos fotosesijos negalima kritikuoti, tačiau Williamas ir Kate nepersistengė, jų požiūris į viešinamas nuotraukas yra nuoširdesnis“.

G. Grattonas taip pat pabrėžė, kad princas Harry ir Meghan atrodo dirbtinai pozuojantys, jo manymu, fotosesijos vaizdai atrodo surežisuoti.

Fotografo teigimu, Kate ir princas Williamas nuotraukose drauge atrodo „natūraliau“. Jo nuomone, pora atrodė „atsipalaidavusi“.

G. Grattonas pridūrė: „Harry ir Megan atrodė įnirtingai pozuojantys ir susirūpinę, o Williamas ir Kate – natūraliau, atsipalaidavę, tie kadrai nepanašūs į surežisuotus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)