„Jos žino, kad tėtis kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį vyksta į anoniminių alkoholikų (AA) susirinkimus“, – neseniai per tinklalaidę „In Fact with Chelsea Clinton“ sakė D. Shepardas.

Kartą Lincoln netgi bandė įsiprašyti į vieną D. Shepardo AA susirinkimą, pažymi today.com.

„Vienas iš jautresnių momentų buvo tuomet, kai mano vyriausiajai dukrai buvo trys metai – tuomet mano dukros troško būti su manimi visas 24 valandas per parą. Ji paklausė: „Kur eini?“ Atsakiau, kad einu į AA susitikimą. Ji sako: „Kodėl turi ten eiti?“. Pasakiau, kad esu alkoholikas, ir jei ten neisiu, pradėsiu gerti ir būsiu siaubingas tėtis“.

„Ir ji klausia: „Ar galiu eiti kartu?“ Atsakiau, kad ne, nes turi būti alkoholikas. O ji sako: „Tai aš būsiu alkoholikė“, – juokdamasis pasakojo aktorius.

„Pasakiau jai, jog kada nors ji tikrai gali tapti alkoholike. Šansai nėra jos naudai, bet ji dar tokia nėra“, ¬– pridūrė D. Shepardas.

D. Shepardas piktnaudžiauti opioidiniais vaistais nuo skausmo pradėjo po to, kai buvo sužeistas per motociklo avariją praėjusių metų vasarą. Jis ir jo žmona nusprendė pasakyti mergaitėms tiesą apie jo atkrytį.

„Jos žinojo, kad aš atkritau. Mes joms paaiškinome: „Na, tėtis gėrė šias piliules dėl operacijos, ir tuomet tėtis tapo negeru berniuku ir pradėjo pats pirkti šias piliules“, ¬– teigė jis.

„Taip, mes nuo jų nieko neslepiame“, – pridūrė jis.

Tinklalaidės „Armchair Expert“ vedėjas, kuris jau seniai atvirai kalba apie savo kovą su priklausomybe, pažymėjo, kad iš pradžių gėdijosi prisipažinti, jog vėl palūžo.

„Turėjau eiti į savo suš**** susirinkimą, kurį lankiau jau 16 metų... tai buvo siaubinga, – atviravo jis. – Keista, bet baisiausia buvo prieš jį, nes savo galvoje jau buvau susikūręs visą šią tapatybę, kad 16 metų gyvenu blaiviai. Man patiko, kad aš jau 16 metų nieko nevartoju. Man patiko apie tai kalbėti savo tinklalaidėje... Man patiko, kad įkvepiu kitus žmones laikytis blaivumo“.

„Aš buvau stipriai prie to prisirišęs. Ir labai išsigandau, kad to nebeturiu“, – pridūrė jis.

D. Shepardas apie savo atkrytį per savo tinklalaidę prisipažino praėjusių metų rugsėjį. Po avarijos jam buvo išrašyta narkotinių vaistų nuo skausmo, bet netrukus jis pastebėjo, kad šias piliules geria „visą dieną“. Kai organizmo tolerancija šioms piliulėms išaugo, jis paslapčiomis pradėjo pirkti jas nelegaliai.

Savo paties pastangomis nesėkmingai pabandęs detoksikuoti savo organizmą, jis galiausiai nusprendė prisipažinti savo žmonai K. Bell ir kitai savo tinklalaidės vedėjai Monicai Padman apie savo asmenines bėdas.

„Pūčiau miglą į akis ir žinojau, kad tai darau, – prisiminė jis savo žodžius, ištartus M. Padman. – Verčiu tave išprotėti ir verčiu išprotėti Kristen“.

„Jaučiausi taip siaubingai, kad melavau, – pridūrė D. Shepardas. – Tiesiog buvau labai išsigandęs ir jaučiausi labai, labai vienišas“.

D. Shepardas klausytojams taip pat sakė, kad buvo „tikrai dėkingas“ už K. Bell ir M. Padman palaikymą, kai tik pasakė joms visą tiesą.

„Jūs, bičiuliai, buvote tikrai supratingi, ir aš nepasijutau toks išduotas, kaip turėjote pasijusti jūs“, – teigė jis.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)