Garbė būti tituluotam geriausiu antrojo plano aktoriumi jam atiteko už „Juodųjų panterų“ partijos lyderio Fredo Hamptono vaidmenį šių metų filme „Judas and the Black Messiah“, rašoma portale „People“.

„Noriu padėkoti savo mamai. Labai tau ačiū, kad skyrei man jėgų, suteikei man viską, kad galėčiau išsitiesti visu ūgiu“, – pradėjo kalbą D. Kaluuya ir stengėsi atrodyti nuoširdus, žinodamas, kad jo žodžius girdi Jungtinėje Karalystėje esančios motina ir sesuo.

Po akimirkos aktorius padėkojo draugams ir artimiesiems, išsibarsčiusiems po įvairiausius pasaulio kampelius, pradedant Londonu ir baigiant Kampala, Ugandos sostine, – miestu, iš kurio kilęs jo tėvas.

Tęsdamas kalbą D. Kaluuya padėkojo ir F. Hamptonui, kurio jau nebėra, jo šeimai, įskaitant vienintelį sūnų, taip pat „Juodosioms panteroms“ už padarytą įtaką savo ir kitų žmonių gyvenimui.

„Jie pademonstravo, kaip save mylėti. Ta meile jie užtvindė juodaodžių ir kitas bendruomenes, – kalbėjo aktorius. – Jie pademonstravo, kokia galinga jėga yra vienybė. Pademonstravo, kad kai vien siekia skaldyti ir pavergti, kiti – susivienyti ir pakilti.“

Toliau D. Kaluuya užsiminė apie tai, kiek daug dar reikia padaryti ir kad laukiantys darbai – visų jo besiklausančiųjų pareiga. Aktorius taip pat pasinaudojo proga pasidžiaugti gyvenimo stebuklais.

„Turime švęsti. Turime švęsti gyvenimą, – dukart pakartojo aktorius vis labiau įsijausdamas. – Mes galime kvėpuoti, vaikščioti. Tai neįtikėtina. Kad mano mama ir tėtis pasimylėjo, irgi nuostabu! Štai aš esu čia. Esu be galo laimingas, kad gyvenu, o šįvakar rengiuosi tai atšvęsti.“

Aktoriui sakant šiuos žodžius, vaizdo kameros užfiksavo jo motinos ir sesers reakciją. Iš motinos lūpų buvo nesunku išskaityti ją sakant: „Ką jis čia kalba?“ Sesuo tuo tarpu užsidengė delnais veidą, tarytum būtų norėjusi pasislėpti nuo aplinkinių žvilgsnių.

Padėkos kalbą D. Kaluuya užbaigė žodžiais: „Taika, meilė ir pan. Tiktai pirmyn.“

Likusieji nominantai šių metų antrojo plano aktoriaus kategorijoje – tai Leslie Odomas jaunesnysis ( „One Night in Miami“), Sacha Baronas Cohenas („The Trial of the Chicago 7“), Paulas Raci („Sound of Metal“) ir Lakeithas Stanfieldas – dar vieną filmo „Judas and the Black Messiah“ personažą įkūnijęs aktorius.

32-ejų metų D. Kaluuya buvo laikomas akivaizdžiu lyderiu, mat už F. Hamptono vaidmenį jau buvo apdovanotas „Auksiniu gaubliu“, taip pat kino aktorių gildijos (SAG) ir BAFTA prizais.

Šiemet į „Oskaro“ statulėlę D. Kaluuya pretendavo antrą kartą ir šįkart jam pasisekė.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)