Skirtingai nuo kitų dabartinės karališkosios šeimos narių ir jos pirmtakų, oficialaus gedulo laikotarpiu Elžbieta II nesinaudos kanceliariniu popieriumi juodais krašteliais. Oficialiai patvirtinta, kad karalienė nusprendė sutuoktinio netektį atspindėti tradicinių raudonų kraštelių blankais, tačiau su juodos spalvos karališkąja emblema.

Karališkaisiais terminais itin modernus sprendimas skirtas dar kartą pagerbti Edinburgo kunigaikštį, nemėgusį pompastikos. Per laidotuves, prie kurių planavimo prisidėjo pats princas Philipas, jo karstas į šv. Jurgio koplyčią buvo atvežtas „Land Rover“, kurio dizainą jis pats ir kūrė.

Kaip skelbia „The Times“, tiek Klarenso rūmai (princo Charleso ir Kornvalio kunigaikštienės Camillos administracija), tiek Kensingtono rūmai, kuriems oficialiai priklauso princas Williamas ir Kate Middleton, praktikuos šimtmečių senumo gedulo tradiciją.

Oficialūs blankai ir laiškų popierius juodais krašteliais po mirties buvo itin populiarūs XIX amžiuje. Po mylimo vyro princo Alberto mirties 1861 metais karalienė ėmė naudoti laiškų popierių juodais krašteliais ir derančiais vokais, tokiu būdu korespondencijos gavėją informuodama apie gedulą.

Nepaisant to, karalienė atsisveikinimo raštelį vyrui parašė paisydama tradicijų. Tarp baltų gėlių ant Edinburgo kunigaikščio karsto ji paliko baltą kortelę juodais krašteliais, kurią, kaip spėjama pasirašė savo vaikystės pravarde Lilibet.

Princo Philipo laidotuvės

Skelbiama, kad princas Philipas, su kuriuo santuokoje Elžbieta II pragyveno 73 metus, buvo vienintelis, ją vis dar vadinęs Lilibet.

Princas Charlesas taip pat paiso tradicijų: kai 2002 metais mirė jo močiutė Karalienė Motina, jis gedulo laikotarpiu naudojo korespondenciją juodais krašteliais.

Princas Philipas mirė balandžio 9-ąją savo namuose. Jam buvo 99 metai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)