Šeštadienį per laidotuves karalienė ant savo vyro, su kuriuo santuokoje išgyveno 73 metus, karsto padėjo atsisveikinimo laiškelį. Informuojama, kad jį monarchė pasirašė pravarde „Lilibet“ – būtent taip Elžbieta II buvo imta vadinti dar vaikystėje.

Be to, kaip teigia šaltiniai, princas Philipas buvo paskutinis žmogus, karalienę dar vadinęs vaikystės pravarde.

Princo Philipo laidotuvių akimirkos

Bakingamo rūmai karalienės laiško komentuoti nepanoro, argumentuodami, kad ši detalė „itin asmeniška“.

Per laidotuvės šv. Jurgio koplyčioje Elžbieta II sutuoktinio gedėjo sėdėdama viena. Gedinčios karalienės nuotraukos įamžino tik kelias iš daugybės širdį veriančių akimirkų iš princo Philipo, mirusio balandžio 9-ąją, laidotuvių. Edinburgo kunigaikštis mirė 99 metų.

Laikydamiesi karantino ribojimų, karalienė ir kiti karališkosios šeimos nariai bažnyčioje dėvėjo apsaugines veido kaukes ir sėdėjo saugiu atstumu vienas nuo kito. Šv. Jurgio koplyčioje karalienė atrodė kaip niekad vieniša, visos ceremonijos metu stengėsi nepakelti akių – geriausiai buvo galima matyti tik jos juodą skrybėlaitę.

Princo Philipo laidotuvių akimirkos

Praėjus dienai po princo Philipo mirties, karalienės marti, Vesekso grafienė Sophie prie Vindzoro pilies susirinkusiems žmonėms su ašaromis akyse pareiškė, kad „karalienė stengiasi laikytis“.

Svarstymus, jog 94-metų monarchę ateities renginiuose lydės šeimos nariai, vienas karališkųjų rūmų šaltinis people.com. pakomentavo taip: „Šeima ateis jai į pagalbą, visada bus šalia, bet ji neketina trauktis. Ji puikiai supranta, kad tai jos darbas, ir Philipas norėtų, kad ji nepalūžtų. Ji susitvarkė viena ir sutuoktiniui pasitraukus iš aktyvios veiklos. Ji niekada neatsisakys sosto, nes tarnystės pareiga ir garbė joje įsišaknijusios taip pat giliai, kaip kad buvo ir jos sutuoktiniui“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)