Princas Harry Jungtinėje Karalystėje jau yra nuo sekmadienio, skelbia People. Į būsimas senelio laidotuves jis atvyko vienas, be žmonos, kadangi ji laukiasi antrojo judviejų vaikelio ir dėl saugumo sumetimų bei medikų rekomendacijų liko namuose.

Ši kelionė į gimtinę – pirmoji po ilgo laiko. Namuose princas Harry nebuvo jau daugiau nei vienerius metus. Tai taip pat pirmas kartas, kai jis susitiks su giminaičiais po skandalą sukėlusio jo ir Meghan interviu su Oprah Winfrey, kuris pasirodė praėjusį mėnesį.

Karalienės Elžbietos II vyras, princas Philipas mirė penktadienį, sulaukęs 99-erių. Šiuo metu velionis ilsisi Vindzoro pilyje.

Šeštadienį rūmai patvirtino, kad Sasekso kunigaikštis atvyks į senelio laidotuves.

Princas Harry, kaip ir visi kiti Jungtinės Karalystės piliečiai, turi paisyti šiuo metu įvestų griežtų įgaliojimų dėl koronaviruso. Kaip skelbia BBC, į šalį patekti jis galėjo tik turėdamas neigiamą ir ne anksčiau nei prieš tris dienas atliktą COVID-19 testo atsakymą. Be to, atvykstantiems į šalį reikia užpildyti specialią formą, kurioje turi būti nurodoma svarbi informacija, pavyzdžiui, kur kelionės metu ketinama apsistoti. Be viso to, princui teks saviizoliuotis, o einant šiam laikui jam vėl teks atlikti COVID-19 testą ir gal net ne vieną.

Kaip rašo BBC, iš užsienio atvykę piliečiai išskirtiniais atvejais gali palikti savo saviizoliacijos vietą. Viena tokių svarbių aplinkybių – artimojo laidotuvės.

Tikėtina, kad princas Harry saviizoliaciją nutrauks anksčiau, kadangi šalies valdžia suteikia galimybę ši laikotarpį nutraukti praėjus penkioms dienoms ir turint neigiamą mokamo COVID-19 testo atsakymą.

Laidotuvės įvyks balandžio 17 d. Vindzoro pilies Šv. Jurgio koplyčioje.

Dėl karantino suvaržymų, monarcho laidotuvėse dalyvauti galės tik 30 žmonių.

Į koplyčią, kaip praneša BBC, karališkosios šeimos nariai, įskaitant ir sūnų, Velso princą Charlesą, vyks žingsniuodami už karsto. Tuo tarpu karalienė Elizabeth II su vyru atsisveikinti į koplyčią keliaus atskirai.

Procesija truks aštuonias minutes. Karstą neš aštuoni nešėjai. Ant karsto nuguls vainikas, bus padėta velionio jūreivio kepurė ir kardas.

Atvykus į koplyčią, nešikus su karstu pasitiks Vindzoro dekanas ir Kenterberio arkivyskupas. Dekanas, arkivyskupas ir aštuoni nešėjai nėra įtraukti į 30 dalyvių sąrašą.

Princas Harry ir jo žmona oficialiai atsisakė karališkųjų titulų ir išsikėlė gyventi į JAV. Manoma, kad princo Philipo laidotuvės gali tapti puikia proga taisyti kiek pašlijusius santykius su artimaisiais. Įtampą tarp karališkosios šeimos narių sukėlė daug dėmesio visame pasaulyje sukėlęs princo Harry ir Meghan interviu, kuriame nuskambėjo ne viena asmeninio gyvenimo detalė ir tai, kodėl jie panoro oficialiai pasitraukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)