Pirmąjį apdovanojimų vakarą šeštadienį, kuomet apdovanojimai dėl koronaviruso apribojimų taip pat buvo transliuojami be publikos, buvo pagerbtas princo Philipo atminimas.

„Būtent princo Philipo ir Jos Didenybės Karalienės parama per visus šiuo metus daugeliu atvejų leido BAFTA, vienai pagrindinių labdaros organizacijų meno srityje, toliau veikti sunkiu metu“, – sakė apdovanojimų vedėja Clara Amfo.

Princo Philipo anūkas princas Williamas apdovanojimuose nedalyvavo, nors iš pradžių buvo planuota, kad jis dalyvaus.

Tuo tarpu sekmadienį ant renginiui specialiai parengto raudonojo kilimo pasirodė ryškiausios ekranų žvaigždės. Atvyko Priyanka Chopra Jonas su vyru Nicku Jonasu, Felicity Jones, Hughas Grantas ir Anna Elisabet Eberstein, Tomas Hiddlestonas, Jamesas McAvoy ir kiti.

Kai kurios garsenybės, įskaitant Renee Zellweger ir Anną Kendrick renginyje dalyvauja nuotoliniu būdu. Tad jųdviejų nuotraukos užfiksuotos specialiai parengtoje salėje Los Andžele.

Galima sieti tai su gedulu Jungtinėje Karalystėje ar ne, tačiau ne vienas svečias rinkosi juodą aprangą.

Britų žiniasklaida taip pat pabrėžia, kad renginyje dėl koronaviruso pandemijos yra paisoma saugumo reikalavimų, tad tiek ant scenos, tiek ant raudonojo kilimo svečiams privalu laikytis atstumo.

Garsenybes, kurioms patikėta skelbti nominacijas, kalbins tik apdovanojimų vedėjai.

Apie nominacijas ir laimėtojus skaitykite paspaudę čia.

Šiųmečiai apdovanojimai pirmą kartą pasižymi nominantų įvairove. Pernai šie apdovanojimai buvo sulaukę kritikos dėl to, kad visi nominuotieji buvo baltaodžiai.

Šiemet geriausio režisieriaus apdovanojimui yra nominuotos keturios moterys (pernai nebuvo nė vienos). Taip pat į apdovanojimus itin geidžiamoje geriausio filmo kategorijoje pretenduoja filmai su aktoriais, atstovaujančiais įvairioms pasaulio bendruomenėms.

Po pernykštės kritikos BAFTA šiemet pirmą kartą surengė papildomą balsavimą visose kategorijose, kad būtų užtikrinta didesnė įvairovė. Geriausio aktoriaus kategorijoje nominuotas ir prancūzų-alžyriečių kilmės aktorius Taharas Rahimas, indų aktorius Adarshas Gouravas, pernai miręs juodaodis amerikiečių aktorius Chadwickas Bosemanas bei britų aktorius Rizas Ahmedas, tapęs pirmuoju musulmonu, nominuoti „Oskarui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)